10 λόγοι για να καταργήσουμε το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα

Δημιουργώντας το κίνημα για μια δημοκρατική παγκόσμια οικονομία
Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 12.11
8.48
Τιμή Πρωτοπορίας
+
334953
Συγγραφέας: Danaher, Kevin
Εκδόσεις: Νίκας
Σελίδες:137
Μεταφραστής:Αποστολία, Δήμητρα
Ημερομηνία Έκδοσης:25/10/2010
ISBN:9789602961810
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή


Ο Kevin Danaher, μια από τις ηγετικές και πιο παθιασμένες προσωπικότητες του διεθνούς κινήματος για κοινωνική και οικονομική δικαιοσύνη, ξεσκεπάζει τα ψέματα που διακηρύσσουν οι διεθνείς οικονομικοί φορείς προκειμένου να εδραιώσουν την υπεροχή της αγοράς έναντι της ανθρώπινης ζωής.

Στο βιβλίο του αποκαλύπτει πώς οι μέθοδοι δανεισμού του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας δεν παρέχουν καμία αναπτυξιακή βοήθεια στις χώρες, όπως θέλουν να πιστεύουμε, αλλά λειτουργούν επιθετικά και αντιδημοκρατικά προωθώντας ένα είδος νεοφιλελεύθερης κεφαλαιοκρατίας, που επιδιώκει την αύξηση της ανισότητας, επιβάλλοντας περικοπές στις κοινωνικές παροχές, φέρνοντας τους λαούς αντιμέτωπους με την εξαθλίωση.

Το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα εξαναγκάζουν τις χώρες να περικόψουν τις αμοιβές των εργαζομένων και τις συντάξεις, να απολύσουν εργαζόμενους, να εκποιήσουν τον εθνικό τους πλούτο στους "φίλους τους" για λιγότερο από την αξία του - και αυτό καλείται "οικονομική μεταρρύθμιση". Σκοπός τους είναι να εξασφαλίσουν τεράστια εισοδήματα για ένα μικρό αριθμό πλουσίων, παράγοντας μια ασταθή οικονομία γεμάτη κερδοσκοπία, δομικά επιρρεπή σε τεχνητές κρίσεις.

Όμως όταν μια κυβέρνηση καταστρέφει την οικονομική ζωή των ανθρώπων, γίνεται απόλυτη και όταν γίνει απόλυτη, καταστρέφει τις τέχνες, τα μυαλά και τις ελευθερίες των ανθρώπων που κυβερνά.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!