Βέδες

Έκπτωση
30%
49347
Εκδόσεις: Δωδώνη
Σελίδες:125
Επιμελητής:Ζωγραφάκης, Γεώργιος
Ημερομηνία Έκδοσης:1/1/1978


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο


Τα ιερά βιβλία των Ινδών.
Το νέο τούτο έργο της σειράς που αποτελείται από μιαν εισαγωγή, επιλογή κειμένων και σχόλια πάνω στις ΒΕΔΕΣ, συμπληρώνει σε ένα πρώτο στάδιο το πλησίασμα ενός κόσμου που θα μας φέρει κοντά στις πραγματικές πηγές του πολιτισμού με την ευρύτερη σημασία της λέξεως.


Σαν μακρινή πηγή του Βραχμανισμού, και γενικότερα του ινδουιστικού πνεύματος, πρέπει να θεωρηθούν οι Βέδες. Αποτελούνται από βιβλία προερχόμενα από διάφορες εποχές και εκτείνονται σε πολλές εκατονταετίες. Είναι τα ιερά βιβλία των Ινδών. Η λέξη σχετίζεται με την αρχαία ελληνική οΐδα (γνωρίζω), ομόρριζη της αρχαίας ινδικής veda, που σημαίνει γνώση, την εξ αποκαλύψεως γνώση και, τελικά, τη θεολογία στην κύρια και στην πιο στενή σημασία της λέξεως.
Ένα από τα κυριότερα χαρακτηριστικά τούτης της θρησκείας είναι η πίστη πως η λύτρωση πραγματοποιείται με έργα, δηλαδή με τις θυσίες, την άσκηση την ασκητικά επιτυγχανόμενη πνευματική ανύψωση- και, φυσικά, την επιτέλεση ηθικών καθηκόντων, δηλαδή την έμπρακτη έκφραση μιας ηθικής δεοντολογίας.
Συγγραφέας:
Ζωγραφάκης, Γεώργιος
Εκδότης:
Δωδώνη
Σελίδες:
125
ISBN:
9789605581558
Επιμελητής:
Ζωγραφάκης, Γεώργιος
Μεταφραστής:
Ζωγραφάκης, Γεώργιος
Ημερομηνία Έκδοσης:
1/1/1978

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική