Η εθνοσωτήριος Επανάστασις

Ιδεολογία και προπαγάνδα κατά την περίοδο της δικτατορίας στην Ελλάδα (1967-1974)
Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 14.00
9.80
Τιμή Πρωτοπορίας
+
480010
Συγγραφέας: Zon, Djamila
Εκδόσεις: University Studio Press
Σελίδες:184
Επιμελητής:Χαραλάμπους, Δημήτριος
Ημερομηνία Έκδοσης:3/7/2018
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Η Djamila Zon στο βιβλίο της πραγματεύεται τις λεγόμενες "μελανές σελίδες" της μεταπολεμικής Ελλάδας, με απώτερο στόχο να λειτουργήσει προειδοποιητικά για τις μέλλουσες γενιές, ειδικά τώρα, και λαμβάνοντας υπόψη τις σημερινές εξελίξεις στη χώρα.

Η συγγραφέας μελετά την ιδεολογία των Συνταγματαρχών από το 1967 -και ειδικότερα μετά το 1970- όπως αυτή εκφράζεται στο σχολικό βιβλίο η "Πολιτική Αγωγή". Το βιβλίο αυτό, καθώς και η προπαγάνδα μέσω του κινηματογράφου και του έντυπου υλικού, καθρεφτίζουν την φασιστικά προσανατολισμένη νοοτροπία του χουντικού καθεστώτος. Μια νοοτροπία που τροφοδοτείται από ένα πολύ συγκεκριμένο υπόστρωμα οικονομικό, πολιτικό κτλ.

Το θέμα εξετάζεται καθολικά και φωτίζονται όλες οι εκφάνσεις της συγκεκριμένης κατάστασης. Περιγράφονται τα γεγονότα που προηγήθηκαν της χούντας, παρουσιάζονται οι τρεις ισχυροί άνδρες της στρατιωτικής δικτατορίας, η πολιτική αγωγή που προωθούσε το νέο καθεστώς και το επαναστατικό προφίλ που προέβαλε. Παρουσιάζεται ως υπόλογος του χάους και της διαφθοράς στην "άρρωστη Ελλάδα", ο κομμουνισμός, υπερτονίζοντας με αυτόν τον τρόπο τον "σωτήριο" ρόλο των δικτατόρων. Η μελέτη ολοκληρώνεται με αναφορά στα σύμβολα που χρησιμοποιήθηκαν, για να αποτυπωθεί η εθνική ταυτότητα και κυριαρχία της χούντας, στο ρόλο της Εκκλησίας και στα γεγοτότα της Κύπρου, ενώ υπάρχει και ξεχωριστό κεφάλαιο με φωτογραφικό υλικό.
Η έρευνα βασίστηκε σε προσωπικές συνεντεύξεις και προφορικές μαρτυρίες που η ίδια η συγγραφέας συγκέντρωσε κατά τη διαμονή της στην Ελλάδα. Επίσης, χρησιμοποιήθηκαν μελέτες των: C. M. Woodhouse, C. T. Aris, Kenneth Young, Eric Hobsbawm, Ernest Gellner, Robert Paxton κ.ά.
Συγγραφέας:
Zon, Djamila
Εκδότης:
University Studio Press
Σελίδες:
184
ISBN:
9789601223889
Επιμελητής:
Χαραλάμπους, Δημήτριος
Μεταφραστής:
Ζώη, Αλεξάνδρα
Ημερομηνία Έκδοσης:
3/7/2018

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 20€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!