Περιβαλλοντική αγωγή για μικρά παιδιά

Έκπτωση
25%
Τιμή Εκδότη: 12.11
9.08
Τιμή Πρωτοπορίας
+
122314
Εκδόσεις: Καλειδοσκόπιο
Σελίδες:64
Ημερομηνία Έκδοσης:01/06/2001
ISBN:9789607846198
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή


Το εκπαιδευτικό υλικό «Περιβαλλοντική Αγωγή για μικρά παιδιά» προορίζεται, ως βοηθητικό εργαλείο, για όσους ασχολούνται με την εκπαίδευση παιδιών προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας (γονείς, νηπιαγωγοί και δάσκαλοι).
Σκοπός του είναι να προσφέρει ιδέες για προσέγγιση από τα παιδιά των πρώτων εννοιών του περιβάλλοντος. Γι αυτό στηρίζεται στις αντιλήψεις για το περιβάλλον, τις οποίες τα παιδιά έχουν αποκτήσει με βιωματικό τρόπο. [...]

ΚΡΙΤΙΚΗΤο εγχειρίδιο για εκπαιδευτικούς - Περιβαλλοντική αγωγή για μικρά παιδιά ­ παρουσιάζει τις παιδαγωγικές θεωρίες που στηρίζουν την περιβαλλοντική εκπαίδευση τεκμηριώνοντας το υλικό που προτείνει. Παράλληλα αναλύει αυτό το υλικό, δίνει βιβλιογραφία για τον εκπαιδευτικό και για τα παιδιά, σημειώνει τις έννοιες-κλειδιά γύρω από τις οποίες οργανώνεται το μάθημα, παραθέτει βασικό λεξιλόγιο εννοιών για το περιβάλλον και, τέλος, έχει ένα επιτραπέζιο παιχνίδι με κάρτες που μπορεί να λειτουργήσει ως αφετηρία για να διαπιστωθούν οι υπάρχουσες γνώσεις των παιδιών ή ως μέσο αξιόλογησης μετά το πέρας του προγράμματος.

Η συγγραφική ομάδα στηρίχθηκε για την ανάπτυξη των προτάσεών της στη βιωματική προσέγγιση των στοιχείων του οικείου περιβάλλοντος έτσι όπως αυτή εκφράζεται στα ιχνογραφήματα των παιδιών προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας. Τα θέματα που προτείνονται για επεξεργασία είναι: ουρανός - ήλιος, άνθρωπος - σπίτι, γη - φύση. Ο χωρισμός τους σε μικρότερες ενότητες κυκλώνει το κάθε θέμα και επιτρέπει να καλυφθούν τα επί μέρους που περιέχονται σ αυτό. Για παράδειγμα, στην ενότητα για τη φύση έχουμε τις υποενότητες νερό, ζώα, φυτά, αλλά και καιρός, χρόνος, υλικά. Η πορεία της διδασκαλίας δεν είναι γραμμική αλλά κυκλική. Λαμβάνει δηλαδή υπόψη της τη φυσική τάση των μικρών παιδιών να αντιλαμβάνονται πρώτα το όλον και μετά να ξεχωρίζουν τα μέρη. Επί πλέον, με αυτόν τον τρόπο φαίνονται οι αλληλεξαρτήσεις που υπάρχουν ανάμεσα στα στοιχεία τα οποία ορίζουν το περιβάλλον.

Οι εκδόσεις Καλειδοσκόπιο ειδικεύονται στην έκδοση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για το δημοτικό. Αποψη του εκδοτικού οίκου είναι ότι κάθε θέμα πρέπει να παρουσιάζεται διεπιστημονικά και έτσι να διδάσκεται στο σχολείο. Συνεπείς στην παραπάνω άποψη, θυμίζουμε ότι κυκλοφόρησαν πριν από μερικά χρόνια τα κουτιά του Νερού και της ΓραφήςΜαρίζα Ντεκάστρο (παιδαγωγός)

ΤΟ ΒΗΜΑ , 17-02-2002

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!