Ζωή, Λόγοι, Πολιτικές στον καιρό της Κρίσης

Ημερίδα, 2 Ιουνίου 2012
Έκπτωση
40%
Τιμή Εκδότη: 10.00
6.00
Τιμή Πρωτοπορίας
+
395424
Συγγραφέας: Συλλογικό
Εκδόσεις: Ένεκεν
Σελίδες:158
Επιμελητής:Γιαννόπουλος, Γιώργος
Ημερομηνία Έκδοσης:01/07/2013
ISBN:9789605708184
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Η κρίση, αποτελεί ένα ολικό φαινόμενο, ένα ολικό κοινωνικό γεγονός, το οποίο διασταυρώνεται και διαπερνά όλα τα επίπεδα της ζωής, ένα πολυεδρικό φαινόμενο που τέμνει, διαποτίζει και διαποτίζεται από όλα τα άλλα. Η εμφάνιση μιας ποικιλίας αντιστάσεων και κινημάτων με πρώτη εκείνη των πλατειών, που επαναφέρουν το διαθετικό (affective) στοιχείο στο δημόσιο χώρο, μας καλούν να κατανοήσουμε τις πράξεις των ανθρώπων και να τις συλλάβουμε ως πάθη-επηρεασμούς, δηλαδή ως καθορισμένες πραγματικότητες εμπνευσμένες από την πρακτική ορθολογικότητα των μαζών στις γειτονίες και στο κέντρο των πόλεων.
Αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε στο παρόν βιβλίο το οποίο είναι προϊόν ημερίδας του Κοινωνικού Εργαστηρίου Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2012.
Το στοιχείο της ζωής αναφέρεται στην επιλογή μας να αναλύσουμε την κρίση σε καθημερινό επίπεδο με βάση τις εμπειρίες, αρνούμενοι τη διάκριση θεωρίας και πράξης, αποσκοπώντας στη συνάρθρωση γνώσης και πολιτικής καθώς και του χρόνου ως πολιτικό διακύβευμα. Διαπιστώνοντας ότι όσα είπαμε ένα χρόνο πριν ακόμη ισχύουν, συνεχίζουμε να αναζητούμε αυτό που μπορεί να ενδυναμώσει τα πολιτικά υποκείμενα, μπροστά στη λαίλαπα της κρίσης που προκαλεί ο νεοφιλελευθερισμός.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!