Ζητήματα δικαστικής συμπαράστασης

3ο Πανελλήνιο συνέδριο οικογενειακού δικαίου
Έκπτωση
20%
Τιμή Εκδότη: 30.00
24.00
Τιμή Πρωτοπορίας
+
453616
Συγγραφέας: Συλλογικό
Σελίδες:160
Ημερομηνία Έκδοσης:21/02/2017
ISBN:9789605626471
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Το Νοέμβριο του 2015 έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Εταιρίας Οικογενειακού Δικαίου, με θέμα "Ζητήματα δικαστικής συμπαράστασης". Τέθηκαν σοβαρά νομικά ζητήματα και προτάθηκαν λύσεις σχετικά με την έννοια της ανικανότητας και τη διαδικασία της δικαστικής συμπαράστασης.

Αρχικά, στην Α΄ συνεδρία ανέπτυξαν τις εισηγήσεις τους η κα Μ. Μαρκοπούλου με θέμα: "Διαταραχές και παθήσεις που καθιστούν αναγκαία τη θέση προσώπου υπό δικαστική συμπαράσταση" και η κα Π. Αγαλλοπούλου με θέμα: "Ζητήματα δικαστικής συμπαράστασης. Η διαδικασία ενώπιον του δικαστηρίου και η συμβατότητα των αποτελεσμάτων της δικαστικής συμπαράστασης με τη Διεθνή Σύμβαση του ΟΗΕ για τα άτομα με αναπηρία".

Στη δεύτερη συνεδρία, η κα Κατσή, ανέπτυξε την εισήγησή της με θέμα: "Ο ρόλος του Εισαγγελέα στις δίκες δικαστικής συμπαράστασης", η κα Χ. Γκότοβου παρουσίασε την εισήγησή της πάνω στις "Προϋποθέσεις και κριτήρια για το διορισμό και την αντικατάσταση δικαστικού συμπαραστάτη", ο κ. Κ. Παναγόπουλος μίλησε για "Τα τρία είδη προσωρινού δικαστικού συμπαραστάτη" και η κα Α. Πελλένη-Παπαγεωργίου ανέπτυξε το θέμα: «Η συναίνεση του δικαστικού συμπαραστάτη για τη διενέργεια ιατρικών πράξεων στον συμπαραστατούμενο".

Στη συνέχεια, στο πλαίσιο της τρίτης συνεδρίας ο κ. Κ. Χριστοδούλου ανέπτυξε την εισήγησή του με θέμα: "Η διαχείριση της περιουσίας του συμπαραστατούμενου", ο κ. Ν. Κατηφόρης παρουσίασε την εισήγησή του πάνω στα "Δικονομικά ζητήματα της δικαστικής συμπαράστασης", ενώ η κα Χ. Τσούκα κινήθηκε στη θεματική γύρω από τα "Ζητήματα ιδιωτικού διεθνούς δικαίου της δικαστικής συμπαραστάσεως".

Στο έργο περιλαμβάνονται ακόμα και οι παρεμβάσεις των κ.κ. Κ. Κουτσουλέλου, Ι. Κονδύλη και Μ. Καράση.

Στο τέλος του βιβλίου παρατίθενται από την Ομ. Καθηγήτρια της Νομικής Σχολής ΑΠΘ, κα Θεοφανώ Παπαζήση, τα πορίσματα του συνεδρίου.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!