Τεχνολογία προϊόντων γάλακτος

Τυροκομία
Έκπτωση
25%
Τιμή Εκδότη: 22.00
16.50
Τιμή Πρωτοπορίας
+
140966
Σελίδες:334
Ημερομηνία Έκδοσης:1/1/2001
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Περιορισμένη διαθεσιμότητα
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Η «Τυροκομία» αποτελεί ένα μέρος του εξαμηνιαίου μαθήματος ‘’Τεχνολογία Προϊόντων Γάλακτος’’ κι έτσι δεν ήταν δυνατό το βιβλίο αυτό να περιλάβει όλα τα κεφάλαια της τυροκομίας σε ευρεία έκταση. Μερικά κεφάλαια όπως του μηχανολογικού εξοπλισμού απλώς αναφέρθηκαν και άλλα όπως των μικροβιολογικών εξετάσεων, χημικών αναλύσεων, συσκευασίας κλπ παραλείφθηκαν διότι καλύπτονται από άλλα μαθήματα τα οποία οι φοιτητές διδάσκονται. Καταβλήθηκε όμως προσπάθεια να δοθεί ότι ήταν απαραίτητο ώστε να γίνουν κατανοητές οι τεχνολογίες των διαφόρων τυριών διότι αφενός αποτελούν το κέντρο βάρους του μαθήματος και αφετέρου είναι η περιοχή στην οποία γίνονται τα πιο καίρια σφάλματα στην πράξη – στις βιομηχανίες – με αποτέλεσμα την υποβάθμιση των τυριών.
Αν και το βιβλίο αυτό γράφθηκε για τους φοιτητές επιδιώχθηκε η απλότητα στις διατυπώσεις των εννοιών και σκέψεων χρησιμοποιώντας πολλές φορές τις καθιερωμένες ορολογίες των πρακτικών τυροκόμων και αποφεύχθηκε η ανάπτυξη θεωριών που δεν έχουν εφαρμογή στην πράξη ή δεν εξυπηρετούν πρακτικό σκοπό. Έτσι πιστεύεται ότι ο σπουδαστής εξοικειώνεται με το αντικείμενο πιο εύκολα αλλά ελπίζεται ότι και ο νοήμων επαγγελματίας τυροκόμος θα είναι σε θέση να διαβάσει και να αποκομίσει οφέλη από το βιβλίο αυτό.
Συγγραφέας:
Ζερφυρίδης, Γρηγόρης
Εκδότης:
Γιαχούδη Γιαπούλη
Σελίδες:
334
ISBN:
9780007425327
Ημερομηνία Έκδοσης:
1/1/2001

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 20€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!