Πέντε δισεκατομμύρια άνθρωποι σ ένα πλεούμενο

Έκπτωση
30%
Υπάρχει και μεταχειρισμένο με €3.06
78546
Συγγραφέας: Ζακάρ, Αλμπέρ
Εκδόσεις: Ράππας
Σελίδες:151
Ημερομηνία Έκδοσης:1/1/1996


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο


Ο άνθρωπος είναι πράγματι ένα θαύμα: είναι το μόνο ον προικισμένο με τη δύναμη να αναθέτει στον εαυτό του εξουσίες. Το μόνο ον που κρατάει στα χέρια του τη μοίρα του.

Αυτό το προνόμιο, ο άνθρωπος το χρησιμοποιεί σήμερα για να εξασφαλίσει ανωτερότητα και κυριαρχία πάνω στον συνάνθρωπο του έχει συσσωρεύσει τόσα μέσα καταστροφής ώστε όλα να είναι έτοιμα για την αυτοκτονία της ανθρωπότητας.

Εκτός όμως από την επιδίωξη της ανωτερότητας και της κυριαρχίας, είναι και η δίψα του κέρδους που συμβάλλει στην επικείμενη καταστροφή -με το κάψιμο των δασών, την αλόγιστη χρήση δηλητηριωδών φυτοφαρμάκων, τη ρύπανση των θαλασσών και της ατμόσφαιρας, την αύξηση των επικίνδυνων αποβλήτων και τη μετατροπή των χορτοφάγων ζώων της διατροφής μας σε σαρκοφάγα.

Ο Αλμπέρ Ζακάρ, με το γνωστό του τρόπο και με εξαιρετική διαύγεια, αναπτύσσει την περιπέτεια του ανθρώπινου είδους -από την αρχή της δημιουργίας μέχρι και τις τελευταίες επαναστάσεις, στο πρόβλημα του υπερπληθυσμού και του ρατσισμού. Παραθέτει ένα σύντομο ιστορικό των πυρηνικών όπλων και προτείνει τρόπους αποφυγής της πυρηνικής καταστροφής.
Συγγραφέας:
Ζακάρ, Αλμπέρ
Εκδότης:
Ράππας
Σελίδες:
151
ISBN:
9789600411218
Μεταφραστής:
Γεωργούλας, Μπάμπης
Ημερομηνία Έκδοσης:
1/1/1996

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική