Στατιστική μεθοδολογία (2 τόμοι)

Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 29.00
20.30
Τιμή Πρωτοπορίας
+
302138
Εκδόσεις: Κριτική
Σελίδες:316
Ημερομηνία Έκδοσης:1/1/2007
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Ο δεύτερος τόμος της "Στατιστικής μεθοδολογίας" περιλαμβάνει τις αρχές της τυχαίας δειγματοληψίας, η οποία είναι απαραίτητη για τη στατιστική επαγωγή που ακολουθεί, την απλή και πολλαπλή παλινδρόμηση, καθώς και τις βασικές μεθόδους διενέργειας μη παραμετρικών ελέγχων. Περιλαμβάνει επίσης σύντομες οδηγίες για τη χρήση του στατιστικού πακέτου Minitab στις αντίστοιχες εφαρμογές, ενώ συμπληρώνεται με τους αναγκαίους στατιστικούς πίνακες και με σχετική βιβλιογραφία.

Ο συγγραφέας αναπτύσσει την ύλη με απλότητα, σαφήνεια και επιστημονική αυστηρότητα. Τα παραδείγματα έχουν ληφθεί κυρίως από το χώρο των κοινωνικοοικονομικών επιστημών, μπορούν όμως να βρουν εφαρμογή σε οποιοδήποτε επιστημονικό κλάδο.

Κάθε τμήμα της ύλης, θεωρητικό ή μεθοδολογικό, συμπληρώνεται από αντίστοιχα παραδείγματα, με στόχο την πλήρη κατανόησή του από τον αναγνώστη.

Το βιβλίο απευθύνεται σε φοιτητές και σπουδαστές των κοινωνικών και οικονομικών επιστημών, που έχουν ήδη καλή γνώση της περιγραφικής στατιστικής και της θεωρίας πιθανοτήτων. Απευθύνεται επίσης σε επιστήμονες που η εργασία τους απαιτεί την κατανόηση των εννοιών και των μεθόδων της στατιστικής και την αξιολόγηση στατιστικών συμπερασμάτων.
Συγγραφέας:
Ζαϊρης, Ποσειδώνας Εμμ.
Εκδότης:
Κριτική
Σελίδες:
316
ISBN:
9789602184295
Ημερομηνία Έκδοσης:
1/1/2007

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική