Υπόθεση Τουλάγεφ

Έκπτωση
40%
Τιμή Εκδότη: 19.08
11.45
Τιμή Πρωτοπορίας
+
460337
Συγγραφέας: Σερζ, Βίκτωρ
Εκδόσεις: Θύραθεν
Σελίδες:520
Μεταφραστής:Δημητρούλια, Τιτίκα
Ημερομηνία Έκδοσης:05/07/2017
ISBN:9789608097582
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Άμεσα διαθέσιμο
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Μια παγερή νύχτα στη Μόσχα, ο κυβερνητικός αξιωματούχος Τουλάγεφ δολοφονείται στο δρόμο από κάποιον άγνωστο που έδρασε απροσχεδίαστα. Αμέσως αρχίζει η αναζήτηση του δολοφόνου. Σ αυτή την πανοραμική τοιχογραφία της εποχής, στα πρόθυρα του Β Παγκοσμίου Πολέμου, οι έρευνες οδηγούν σε πολλά μέρη του κόσμου, εμπλέκοντας στα δίχτυα τους μια σειρά υπόπτων που τα μόνα που τους συνδέουν είναι η αθωότητά τους -τουλάχιστον για το έγκλημα για το οποίο κατηγορούνται- και η πολιτική σκοπιμότητα που υπαγορεύει τις διώξεις τους.

- "Πρόκειται για ένα πολυφωνικό και εικονοκλαστικά απολαυστικό μυθιστόρημα που σμιλεύει τους χαρακτήρες και την εποχή τους από την πλευρά της κοινοτοπίας του κακού, εξού και αντιμετωπίζει με τσεχοφική λεπτότητα το σιδερένιο βηματισμό της κόκκινης ουτοπίας (κι όχι με στοχαστική βαρυθυμία ή πικρό σαρκασμό όπως ένας αντεστραμμένος σταλινιστής - ευθύβολος χαρακτηρισμός του Καίστλερ από τον Ρεζίς Ντεμπρέ).
Μισέλ Φάις, Lifo 9.10.2008

- "Η εποχή του Μεγάλου Τρόμου. Ένα εκπληκτικό ανάγνωσμα για τις κομματικές εκκαθαρίσεις, τις διώξεις και τις εκτελέσεις στις οποίες προέβη το σταλινικό καθεστώς από την περίοδο των Δικών της Μόσχας το 1936 ως το ξέσπασμα του Β Παγκοσμίου Πολέμου".
Αναστάσης Βιστωνίτης, ΤΟ ΒΗΜΑ 22.7.2007

- "Σε κάποιο χωρίο, ο "Αρχηγός" παρουσιάζεται ως δεσμώτης της μοίρας, που απλώς παριστάνει ότι διαιτητεύει το πεπρωμένο του ενός έκτου του πλανήτη και του καθενός εκ των κατοίκων του. Μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι ο Σερζ εδώ δεν κάνει επίδειξη επιείκειας, όπως επίσης μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι δεν υπήρχε περίπτωση να καταπιεί τους κατοπινούς ευφημισμούς και τις μισές αλήθειες, που απέδιδαν τις τερατωδίες μιας ολόκληρης εποχής στη μοχθηρία ενός και μόνο ατόμου".
Κρίστοφερ Χίτσενς, Atlantic Monthly, Δεκ. 2003

Κριτικές

Εξαιρετικό πολιτικοιστορικό μυθιστόρημα για τις σκοτεινές εποχές του σταλινισμού και των πολιτικών δικών στη Σ.Ένωση της δεκαετίας του ΄30. Υπάρχουν σελίδες υπέροχης λογοτεχνικότητας με φοβερές περιγραφές φυσικών τοπίων, άφθαστο λυρισμό και ενδελεχή καταβύθιση στον ψυχικό κόσμο των ηρώων καθώς και πολλά αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την επανάσταση και το μέλλον του σοσιαλισμού και του προλετάριου ανθρώπου που οφείλει να είναι στην πρωτοπορία της ιστορικής εξέλιξης. Το πιο εντυπωσιακό στο βιβλίο είναι ότι αυτό το αριστούργημα γράφτηκε από έναν άνθρωπο σε διαρκή πολιτικό κατατρεγμό, ανέστιο και μονίμως σε κίνηση από χώρα σε χώρα στα πρώτα χρόνια του Β΄Π. Πολέμου. Νομίζω ότι όποιοι το διαβάσουν δεν μπορεί να μη θαυμάσουν την ικανότητα του σ. να πλάθει αληθοφανείς μυθιστορηματικούς χαρακτήρες και να αναβιώνει μια ολόκληρη εποχή, την εποχή του σταλινισμού, που τόσα δεινά επέσυρε στην υπόθεση της σοσιαλιστικής επανάστασης. Πάρα πολύ καλό! Διαβάστε το.
Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!