Υποταγή

Έκπτωση
40%
Τιμή Εκδότη: 19.56
11.74
Τιμή Πρωτοπορίας
Υπάρχει και μεταχειρισμένο με €9.78
+
428909
Συγγραφέας: Ουελμπέκ, Μισέλ
Εκδόσεις: Εστία
Σελίδες:312
Επιμελητής:ΚΑΡΑΦΥΛΛΗ ΔΩΡΑ
Μεταφραστής:ΣΙΠΗΤΑΝΟΥ ΛΙΝΑ
Ημερομηνία Έκδοσης:03/11/2015
ISBN:9789600516449
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Περιορισμένη διαθεσιμότητα
Πάτρα:
Περιορισμένη διαθεσιμότητα

Περιγραφή

«Είναι η υποταγή», είπε απαλά ο Ρεντιζέ. «Η ανατρεπτική και απλή ιδέα, που ως τότε δεν είχε ποτέ εκφραστεί με τόση δύναμη, ότι το απόγειο της ανθρώπινης ευτυχίας έγκειται στην απόλυτη υποταγή».
Σε μια Γαλλία αρκετά κοντινή ατή σημερινή, ένας άντρας ακολουθεί πανεπιστημιακή καριέρα. Η διδασκαλία τον ενδιαφέρει ελάχιστα, προσδοκά μια βαρετή αλλά ήρεμη ζωή, μακριά από τα μεγάλα ιστορικά δρώμενα. Ωστόσο, οι δυνάμεις που δρουν στη χώρα έχουν διασπάσει το πολιτικό σύστημα, επιφέροντας τελικά την κατάρρευσή του. Αυτή η εσωτερική ρήξη χωρίς αναταράξεις, χωρίς αληθινή επανάσταση, εξελίσσεται σαν εφιάλτης.
Το ταλέντο του συγγραφέα, η οραματική του δύναμη, μας παρασύρουν σε ένα αμφίσημο και ολισθηρό έδαφος· το βλέμμα του στον γηράσκοντα πολιτισμό μας κάνει να συνυπάρχουν σε αυτό το μυθιστόρημα ποιητικές διοράσεις, κωμικές σκηνές και μια μοιρολατρική μελαγχολία.
Ένας συναρπαστικός πολιτικός και ηθικός μύθος.

Κριτικές

Μέτρια γραφή αλλά πολύ καλή αντίληψη και ανάπτυξη του θέματος

Πιστευω οτι το βιβλιο θα βγει προφητικο! Αν τα πραγματα γινουν ετσι οπως τα περιγραφει ο συγγραφεας η περιπου ετσι το μελλον θα το δειξει. Παντως η επελαυνουσα ισλαμοποιηση της χωρας του εχει ηδη ξεκινησει. Εδω ο κυριος ηρωας της ιστοριας μας ειναι ενας ανθρωπος που εχει πατριδα του την επιθυμια ( οπως τα περισσοτερα μεταμοντερνα κοσμοπολιτικα υποκειμενα της συγχρονης Δυσης) οταν λοιπον οι μουσουλμανοι υποσχονται να καλυψουν τις μικρες του επιθυμιες δεν εχει καμια αναστολη στην υποταγη. Πολυ καλο μυθιστορημα και οπωσδηποτε προβοκατορικο οπως και τα προηγουμενα του ιδιου. Σιγουρα προκειται για μια πολυ δυνατη γραφιδα των συγχρονων γαλλικων γραμματων!

Άντεξα 20 σελίδες. Αυτομαστίγωμα τέλος.

Έξοχο λογοτεχνικό βιβλίο. Πρόκειται για ένα σύγχρονο πολιτικό και ηθικό μυθιστόρημα που προηγείται της εποχής του. έξοχος ο συγγραφέας.
Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!