Ύπνος

Έκπτωση
40%
Τιμή Εκδότη: 14.84
8.90
Τιμή Πρωτοπορίας
+
301105
Συγγραφέας: Ασπέιτια, Χαβιέρ
Εκδόσεις: Όπερα
Σελίδες:171
Μεταφραστής:Ηλιόπουλος, Κρίτων
Ημερομηνία Έκδοσης:01/01/2007
ISBN:9789608397200
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Άμεσα διαθέσιμο
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Μια νεαρή και όμορφη ψυχίατρος προσλαμβάνεται σε μια κλινική όπου, εκτός από τους ασθενείς, έχει και να αντιμετωπίσει τις ανορθόδοξες μεθόδους του διευθυντή και την προκλητική συμπεριφορά κάποιων συναδέλφων της. Δεν αργεί να αντιληφθεί ότι μέσα στην κλινική εφαρμόζονται πειράματα ύπνωσης των τροφίμων, με απώτερο σκοπό τον έλεγχο της ζωής και της μοίρας τους. Χωρίς να το επιδιώξει, παρίσταται σε μια διαδικασία «θεραπείας», κατά την οποία μια νεαρή τρόφιμος οδηγείται στην αυτοκτονία κατόπιν υποδείξεων του διευθυντή.

Κριτικές

Γραφή μεγαλόστομη, περισπούδαστη (για να καλύψει την κενότητα της) πασπαλισμένη με αρλούμπες δήθεν ποιητικές. Κείμενο κουραστικό, αγχωτικό με ποτάμια νοσηρότητας, συχνά ακατανόητο, που δεν οδηγεί παρά μόνον στο να κάνει την ανάγνωση πνιγηρή και άκρως δυσάρεστη. Κάποια περιγραφές δοκιμάζουν σκληρά το στομάχι σου.
Η ιστορία του βιβλίου (τρομοκρατική και όχι απλώς τρομακτική) διαδραματίζεται σε ένα ψυχιατρείο όπου δεν μπορείς να καταλήξεις ποιοί είναι οι πιο διαταραγμένοι, οι τρόφιμοι ή οι γιατροί τους!
Μια νουβέλα χωρίς στόχο, χωρίς οικονομία, χωρίς λόγο συγγραφής (δεν βρήκα κανέναν), στη βάση της παιδαριώδης.
Το κυνήγι της πρωτοτυπίας για συγγραφείς που δεν το «έχουν» πάντα οδηγεί σε βατερλό.
Κρίμα ο κόπος για τη μετάφραση.

Αρκετα καλο ατμοσφαιρικο κλειστοφοβικο ψυχολογικο θριλερ οπου η ονειρικη και η αληθινη πραγματικοτητα συγχεονται εντεχνα χαρη στην εξαιρετικη αφηγηματικη δεινοτητα του συγγραφεα. Το ντεκορ ειναι μια ψυχιατρικη κλινικη που εφαρμοζεται η υπνωση και ο Ασπειτια παιζει με το μυαλο των ηρωων του και του αναγνωστη και ως τις τελευταιες σελιδες δεν μπορεις να αντιληφθεις ποιος ειναι ποιος και τι πραγματικα επιδιωκει. Θα αρεσει πολυ στους φαν του ειδους.
Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!