Θεωρία της μουσικής Τάξη τρίτη

Έκπτωση
5%
Τιμή Εκδότη: 15.00
14.25
Τιμή Πρωτοπορίας
+
392029
Εκδόσεις: Ντορεμί
Σελίδες:128
Ημερομηνία Έκδοσης:1/1/1990
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Περιορισμένη διαθεσιμότητα
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Αγαπητοί μαθητές, Η ανάγκη της απλούστευσης των διαφόρων κανόνων της μουσικής, η τοποθέτηση των μαθημάτων στη σωστή σειρά με σύγχρονο και εκπαιδευτικό τρόπο, η καθιέρωση της δημοτικής και του μονοτονικού συστήματος, με οδήγησαν στη συγγραφή και έκδοση αυτής της σειράς των βιβλίων της Θεωρίας της Μουσικής.
Η σειρά αυτή αποτελείται από τρία βιβλία στα οποία έχει ταξινομηθεί όλη η ύλη της στοιχειώδους θεωρίας της μουσικής, μέχρι και την εισαγωγή στην Αρμονία, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα διδακτέας ύλης κατά τάξη του Υπουργείου για τα Ωδεία και τις Μουσικές Σχολές.
Το πρώτο βιβλίο περιέχει την ύλη της πρώτης τάξης, η οποία αποτελείται από: το πεντάγραμμο, τα κλειδιά, τους φθόγγους, τα φθογγόσημα, το μουσικό μέτρο, τη διαστολή, τη διεύθυνση εύκολων μουσικών μέτρων, τα απλά και σύνθετα μέτρα, το ελλιπές μέτρο, τα παρεστιγμένα, τα δις παρεστιγμένα, τη σύνδεση διαρκείας, τα σημεία αλλοίωσης, τους τόνους, τα ημιτόνια, το τριημιτόνιο, την ταυτοφωνία, τους εναρμόνιους φθόγγους, την κλίμακα, τις βαθμίδες της κλίμακας, τις μείζονες κλίμακες, τον οπλισμό και τις εναρμόνιες μείζονες κλίμακες.
Το δεύτερο βιβλίο περιέχει την ύλη της δεύτερης τάξης, η οποία αποτελείται από: τα διαστήματα, τα σύνθετα διαστήματα, τις αναστροφές των διαστημάτων, την εύρεση διαστημάτων στις μείζονες κλίμακες, τα χαρακτηριστικά διαστήματα, τα τρίηχα, τα εξάηχα, τη μονάδα μέτρησης του μισού, τα μέτρα με μονάδα μέτρησης το μισό, τις ελάσσονες κλίμακες, τη συγκοπή, τον αντιχρονισμό, τα δίηχα, τα τετράηχα, τις ακανόνιστες διαιρέσεις, τα σύνθετα τριμερή μέτρα, τις φανταστικές κλίμακες, τη χρωματική κλίμακα και τις συντομίες μουσικής γραφής.
Το τρίτο βιβλίο περιέχει την ύλη της τρίτης τάξης, η οποία αποτελείται από: τα διαστήματα των ελασσόνων κλιμάκων, τα αρμονικά και μελωδικά διαστήματα, τα σύμφωνα και τα διάφωνα αρμονικά διαστήματα, τις λύσεις των διαφώνων αρμονικών διαστημάτων, τη ρυθμική αγωγή, τους χρωματισμούς, το χρονόμετρο, τα σημεία προσωδίας, τους καλλωπισμούς, την τονικότητα, τη μετατροπία, το τρασπόρτο, τις κλίμακες ανάμεικτου τρόπου, τις τσιγγάνικες, τις ελληνικές και διάφορες άλλες κλίμακες, τα διάφορα σύνθετα ελληνικά μέτρα, τις ανθρώπινες φωνές και τη γραφή τους στα διάφορα κλειδιά, τη χορωδία και τα είδη των χορωδιών, τον ήχο και τις παλμικές δονήσεις, τους αρμονικούς ήχους, το διαπασών, την ορθογραφία μουσικής, και την εισαγωγή στην Αρμονία.
Τα βιβλία αυτά είναι αποτέλεσμα μακροχρόνιας πείρας στη διδασκαλία των θεωρητικών μαθημάτων.
Είναι γραμμένα με απλό και κατανοητό τρόπο για να τα μελετούν οι μαθητές με ευχαρίστηση. Σκοπός τους είναι να βοηθήσουν το μαθητή στην εκμάθηση των πρώτων βημάτων αυτής της ωραίας Τέχνης και Επιστήμης που λέγεται Μουσική.
Σε κάθε μάθημα υπάρχουν κανόνες, κατανοητά παραδείγματα και ερωτήσεις που οι απαντήσεις τους δίνονται με σαφήνεια και σύντομο τρόπο στο τέλος κάθε βιβλίου.
Ορισμένες λέξεις είναι γραμμένες στην καθαρεύουσα γιατί έχουν μείνει στη μουσική σαν όροι και αν άλλαζαν θα αλλοιωνόταν το νόημά τους.
Με την πεποίθηση ότι έχει πετύχει ο σκοπός της συγγραφής τους, τα βιβλία αυτά παραδίδονται στην κρίση των δασκάλων και των μαθητών.
Ιωάννης Χριστόφιλος
Συγγραφέας:
Χριστοφίλος, Ιωάννης
Εκδότης:
Ντορεμί
Σελίδες:
128
ISBN:
9780007912001
Ημερομηνία Έκδοσης:
1/1/1990

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 20€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!