Οργάνωση και διοίκηση λιμένων

141930
Σελίδες:287
Ημερομηνία Έκδοσης:01/01/2001
ISBN:9789608461178


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Περιγραφή


Το "λιμενικό προϊόν" είναι ένα κατ εξοχήν ετερογενές προϊόν, η προσφορά του οποίου αδυνατεί να ανταποκριθεί άμεσα σε πιθανές βραχυχρόνιες διακυμάνσεις της ζήτησης. Το "προϊόν" αυτό διαπλέκεται εντονότερα ίσως από ό,τι άλλα αγαθά με προβλήματα γενικότερου χαρακτήρα όπως πολεοδομικά, περιβαλλοντικά, οικονομικά, περιφερειακής και αμυντικής πολιτικής. Τέτοια χαρακτηριστικά παρουσιάζονται φυσικά και σε άλλες αγορές. Όμως ο βαθμός συγκέντρωσης και η ένταση με την οποία συναντώνται στην περίπτωση των λιμένων προσδιορίζει στα χαρακτηριστικά αυτά μια ιδιάζουσα σπουδαιότητα.

Οι τεχνολογικές μεταβολές στη ναυτιλία (γιγαντισμός - εξειδίκευση των πλοίων - συνδυασμένες μεταφορές) ανέδειξαν επιτακτική την ανάγκη νέων επενδύσεων στα λιμάνια. Με αυτές τις τάσεις η λιμενική παραγωγή γίνεται όλο και περισσότερο εντάσεως κεφαλαίου, με αποτέλεσμα η ιδιωτική επένδυση να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στα περισσότερα λιμάνια του κόσμου.

Η ανάγκη για αποτελεσματικό χειρισμό του φορτίου στα λιμάνια γίνεται τόσο μεγάλη ώστε η μονοπωλιακή ή ολιγοπωλιακή δύναμη, που κατείχαν στο παρελθόν, έχει μειωθεί εντυπωσιακά, αφού επιδιώκεται αύξηση της αποτελεσματικότητας μέσα από το λιμενικό ανταγωνισμό των τερματικών σταθμών ακόμα και στο ίδιο λιμάνι.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!