Ηθολογία ζώων (Β έκδοση)

Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 28.00
19.60
Τιμή Πρωτοπορίας
+
538160
Εκδόσεις: University Studio Press
Σελίδες:308
Ημερομηνία Έκδοσης:1/11/2020
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Στην παρούσα δεύτερη έκδοση επιχειρείται μια λεπτομερής ανάλυση των αρχών που διέπουν την Επιστήμη της Ηθολογίας, ενός κλάδου που ασχολείται με τη συμπεριφορά των έμβιων οργανισμών και την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν προκειμένου να επιβιώσουν.

Αρχικά, μέσα από ξεχωριστά κεφάλαια επιχειρείται η ανάλυση των βασικών αρχών που σχετίζονται με τη μελέτη της συμπεριφοράς των ζώων, των ειδικών χαρακτηριστικών τους και τους τύπους αυτής της συμπεριφοράς. Ειδική μνεία γίνεται σε ερευνητικά δεδομένα που αφορούν σε αντανακλαστικά, προσανατολισμό, μάθηση και οικολογία της συμπεριφοράς. Επίσης, αναφέρονται όλοι οι τρόποι επικοινωνίας των ζώων που αφορούν σε οπτικά, ακουστικά, οσφρητικά, απτικά και ηλεκτρικά σήματα. Aναλύεται η τροφοληπτική τους συμπεριφορά αλλά και ο τρόπος επιλογής ενδιαιτήματος για κάθε ζώο ξεχωριστά.

Λαμβάνοντας υπόψη την πολυπλοκότητα του επιστημονικού αυτού κλάδου κρίθηκε απαραίτητο να αναλυθούν και ευρύτερες επιστημονικές γνώσεις που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με την εν λόγω Επιστήμη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η γνώση των βιοτικών αλληλεπιδράσεων που συντελούν στην ερμηνεία της οικολογίας της συμβίωσης όσο και στους λόγους για τους οποίους υιοθετούν συγκεκριμένες στρατηγικές ζωής οι εκάστοτε οργανισμοί. Επίσης, ξεχωριστό κεφάλαιο έχει αφιερωθεί στη συμπεριφορά του ανθρώπου υπό το πρίσμα μια εξελικτικής προσέγγισης.

Η Ηθολογία Ζώων απευθύνεται σε φοιτητές των τμημάτων βιολογίας και γεωπονίας με σκοπό να πάρουν τις απαντήσεις που χρειάζονται για την εξελικτική συμπεριφορά των ζώων, συμπεριλαμβανομένου και του ανθρώπου.
Συγγραφέας:
Στάικου, ΑλεξάνδραΧιντήρογλου, Χαρίτων Σ.
Εκδότης:
University Studio Press
Σελίδες:
308
ISBN:
9789601224862
Ημερομηνία Έκδοσης:
1/11/2020

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!