Μυστικοί κόσμοι

Ατλαντίδα, Λεμουρία, Σαμπάλα, Αγκάρθα, Θούλη, Υπερβόρεια, Σάνγκρι-Λα, Ηλύσια πεδία, Εσπερίδες, Μέση Γη
68454
Συγγραφέας: Αυλίδου, Εύα
Εκδόσεις: Αρχέτυπο
Σελίδες:128
Επιμελητής:ΑΥΛΙΔΟΥ ΕΥΑ
Ημερομηνία Έκδοσης:01/07/1998
ISBN:9789607928016


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Περιγραφή


«… Είναι πραγματικά ένα μεγάλο ερώτημα, όταν αναφερόμαστε σε κόσμους και χώρες μυθικές, όπως η Ατλαντίδα, η Σάνγκρι-Λα, η Αγκάρθα, η Υπερβορεία, τα Ηλύσια Πεδία, η Θούλη, αλλά -γιατί όχι;- η Κόλαση και ο Παράδεισος, αν πρόκειται για τόπους υπαρκτούς στον κόσμο των τριών διαστάσεων που ζούμε, με τη γραμμική αντίληψη του χρόνου που έχουμε, ή αν πρόκειται για "κόσμους" σε άλλες διαστάσεις που συνυπάρχουν στο αιώνιο Τώρα.


Είναι προφανές ότι οι δύο αυτές οπτικές διαφέρουν όσο η μέρα με τη νύχτα και ίσως να συζητάμε εδώ και να αναφερόμαστε σε ανόμοια πράγματα. Να προσπαθούμε δηλαδή να διερευνήσουμε με τα ίδια μέτρα και σταθμά "τόπους" και "κόσμους" που υπάρχουν σε διαφορικές διαστάσεις. Έτσι, στην έρευνα που ακολουθεί, είναι καλό να έχουμε αυτή τη διευκρίνιση κατά νου…».


Διαβάζοντας κανείς το βιβλίο αυτό κινείται μέσα στον κόσμο του μυστηρίου και της φαντασίας, αλλά και της άγνωστης γεωγραφίας του πλανήτη μας. Συγχρόνως όμως καλεί τον αναγνώστη να εξερευνήσει τις διάφορες μορφές της Πραγματικότητας μέσα από προσωπική αναζήτηση, αφού για άλλη μια φορά γίνεται εμφανές ότι συχνά τα όρια ανάμεσα στην ψευδαίσθηση και στην "αλήθεια" -αν όντως μπορούμε να μιλούμε για μία και μοναδική αλήθεια- μπορούν να αναιρεθούν και να μελετηθούν κάτω από νέα οπτική γωνία.Κείμενα: Στέφανος Ελμάζης, Παντελής Γιαννουλάκης, Ναούμ Θεοδοσιάδης, Εύα Αυλίδου, Ροζάννα Βούρτση, Νίκος Κανακάρης, Νίκος Χειλαδάκης.Μια μοναδική περιήγηση σε κόσμους μυστικούς, χαμένους στο χρόνο, πίσω από το πέπλο του μυστηρίου. Η Ατλαντίδα, η Λεμουρία, η Σαμπάλα και η Αγκάρθα, η Θούλη, η Υπερβορεία, η Σάνγκρι-Λα, τα Ηλύσια Πεδία, οι Εσπερίδες, η Μέση Γη του Τόλκιν, κ.ά. Ιστορία, μύθος, μυστική παράδοση, φαντασία και πραγματικότητα, μπλέκονται το ένα μέσα στο άλλο στις σελίδες αυτού του -περιζήτητου πλέον- βιβλίου, που επιχειρεί μια τολμηρή εξερεύνηση πέρα από το γνωστό κόσμο μας, και παρουσιάζει για πρώτη φορά τόσο εμπεριστατωμένα, μια ανταπόκριση από τους τόπους των θρύλων...
Γράφουν οι συγγραφείς:
Παντελής Γιαννουλάκης, Εύα Αυλίδου, Ναούμ Θεοδοσιάδης, Νίκος Χειλαδάκης, Νίκος Κανακάρης, Ροζάννα Βούρτση.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!