Το διπλό βιβλίο

Μυθιστόρημα
73064
Συγγραφέας: Χατζής, Δημήτρης
Εκδόσεις: Ροδακιό
Σελίδες:192
Ημερομηνία Έκδοσης:01/06/2008
ISBN:9789607360489


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Περιγραφή


Το «Διπλό Βιβλίο» μιλάει για δύο κόσμους, τον παλιό και τον καινούργιο, για τη συνάντησή τους. Είναι "βιβλίο της μοναξιάς" και είναι "της ελπίδας το βιβλίο". Έχει διπλό πρωταγωνιστή: τον συγγραφέα και τον ήρωά του. Αυτοί οι δυο στην τελευταία παράγραφο συναντιούνται, μια βιομηχανική οχλοβοή εμποδίζει τα λόγια τους ν ακουστούν, συνεννογιούνται όμως και αφήνουν ανοιχτό ένα παράθυρο στο φως.

Κριτικές

Έξοχο, πραγματικά έξοχο αφηγηματικά, με πολλά στοιχεία μοντερνίστικης γραφής και ένα θέμα κατάπικρο. Μια ελεγεία για τις χαμένες γενιές της Ελλάδας, για τα ανεκπλήρωτα όνειρα και για την αποξένωση του σύγχρονου ανθρώπου. Ο συγγραφέας έχει πονέσει και βασανιστεί πάρα πολύ στη ζωή του για να μας δώσει τέτοια συγγραφικό αριστούργημα...

Αυτό το βιβλίο μπορείς να το διαβάζεις, να το ξαναδιαβάζεις και να το ξαναδιαβάζοντας ανακαλύπτοντας συνεχώς την τραγικότητα της νεότερης ελληνικής ιστορίας, καθώς και την διορατικότητα και το ήθος του μεγαλύτερου ίσως μεταπολεμικού έλληνα πεζογράφου. Κάθε λέξη στο βιβλίο αυτό έχει γραφτεί με πολύ κόπο και πόνο για να μείνει. Άριστη η τυπογραφική επιμέλεια από το Ροδακιό.

Μαζί με το Τρίτο Στεφάνι του Κώστα Ταχτσή και τη Μητέρα του σκύλου του Παύλου Μάτεση το Διπλό Βιβλίο του Κώστα Χατζή συγκαταλέγεται μέσα στα κορυφαία έργα της μεταπολεμικής μας πεζογραφίας.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ. ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΜΕ ΕΝΤΟΝΗ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΣΤΑ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ.

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΑΓΓΙΖΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕ ΜΙΑ ΘΛΙΜΜΕΝΗ ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΡΥΦΕΡΗ ΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ Η ΜΙΖΕΡΙΑ ΘΡΙΑΜΒΕΥΕΙ...
Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!