Ευπόμπη ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ

Ελληνικές ναυτιλιακές επιχειρήσεις, 1945-2000. Οργάνωση, διοίκηση και στρατηγικές
Έκπτωση
50%
Τιμή Εκδότη: 40.00
19.90
Τιμή Πρωτοπορίας
+
551083
Εκδόσεις: Ε.Λ.Ι.Α.
Σελίδες:447
Ημερομηνία Έκδοσης:01/01/2004
ISBN:2229602011681

Περιγραφή


Το Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο ολοκληρώνει με την παρούσα έκδοση μια τριλογία αφιερωμένη στην ιστορία της ελληνόκτητης ναυτιλίας. Στις εκδόσεις αυτές αξιοποιούνται τα αποτελέσματα ενός εξαετούς ερευνητικού προγράμματος που εκπονήθηκε από το Ε.Λ.Ι.Α., με την οικονομική στήριξη του ιδρύματος «Σταύρος Σ. Νιάρχος» και τη συνεργασία μιας σειράς επιστημόνων και ερευνητών.
Στόχος του τρίτου αυτού τόμου είναι να αποτυπώσει την ιστορία της μεταπολεμικής ελληνόκτητης ναυτιλίας, η εντυπωσιακή πορεία της οποίας αντικατοπτρίζεται στην πάλλουσα πραγματικότητά της έως σήμρα. Για το λόγο αυτό, η αναζήτηση των πληροφοριών απαίτησε, εκτός της αρχειακής και βιβλιογραφικής έρευνας, και έρευνα πεδίου η οποία διεξήχθη κυρίως μέσω συνεντεύξεων με εκπροσώπους των ελληνικών εφοπλιστικών οικογενειών, ενεργών ακόμη στη ναυτιλία, ή μη.
Στην εικονογράφηση του παρόντος τόμου αξιοποιήθηκε σημαντικό μέρος του ανέκδοτου φωτογραφικού και τεκμηριωτικού υλικού, του οποίου τη χρήση μας παραχώρησαν οικογένειες και εταιρείες και το οποίο περιλαμβανόταν μέχρι τώρα στις συλλογές τους.[...]

Χαριτάτος Μάνος, Πρόεδρος Δ.Σ. Ελληνικού Λογοτεχνικού και Ιστορικού Αρχείου

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!