Οικονομετρία

Θεωρία και πράξη
Έκπτωση
20%
Τιμή Εκδότη: 65.00
52.00
Τιμή Πρωτοπορίας
+
519843
Συγγραφέας: Χάλκος, Γεώργιος Ε.
Εκδόσεις: Δίσιγμα
Σελίδες:722
Ημερομηνία Έκδοσης:10/01/2020
ISBN:9789609495585
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Άμεσα διαθέσιμο
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Το βιβλίο Οικονομετρία: Θεωρία και Πράξη παρουσιάζει τη βασική θεωρία της Οικονομετρίας με παραδείγματα, λυμένες ασκήσεις και οικονομετρικά προβλήματα προς επίλυση σε κάθε κεφάλαιο. Σκοπός του είναι αρχικά να βοηθήσει τον αναγνώστη/αναγνώστρια να κατανοήσει τις βασικές έννοιες και υποθέσεις που χρειάζονται πριν από την υποδειγματοποίηση και τον έλεγχο των οικονομικών θεωριών. Κατόπιν να χρησιμοποιήσει μεθοδικά τις κατάλληλες οικονομετρικές μεθόδους εντοπισμού της ύπαρξης τυχόν προβλημάτων στις διάφορες ερευνητικές ανάγκες. Τέλος να επιλύσει τα προβλήματα αυτά ώστε να αξιολογηθούν και να προταθούν οι κατάλληλες πολιτικές και να παρέχεται η δυνατότητα πραγματοποίησης αξιόπιστων προβλέψεων.

Καθώς η Οικονομετρία στηρίζεται στη σύνθεση της Οικονομικής, των Μαθηματικών και της Στατιστικής η θεωρητική θεμελίωση γίνεται με την κατανόηση του απαραίτητου
υπόβαθρου γνώσεων Στατιστικής και Μαθηματικών. Η βασική αυτή γνώση είναι αναγκαία στην σωστή και πλήρη εκμάθηση των βασικών αρχών που διέπουν την Οικονομετρία.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!