Η εκκλησία Αλεξανδρείας στα χρόνια του Μ. Κωνσταντίνου

Σκέψεις και προβληματισμοί
Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 13.85
9.70
Τιμή Πρωτοπορίας
+
394465
Εκδόσεις: Μάτι
Σελίδες:164
Ημερομηνία Έκδοσης:01/01/2013
ISBN:9786185021047
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Η μελέτη αυτή προήλθε από μια εισήγηση που ανέλαβα να κάμω στο Συνέδριο "St Emperor Constantine and Christianity" στο Νις της Σερβίας. Επειδή το υλικό το οποίο συγκεντρώθηκε κατά την έρευνα δεν μπορούσε να παρουσιαστεί εξ αντικειμένου σε μια εισήγηση ενός συνεδρίου, κρίθηκε σκόπιμο να δημοσιευθεί σε ιδιαίτερη μελέτη, καρπός της οποίας είναι η παρούσα έκδοση.

Ο Μέγας Κωνσταντίνος, όπως είναι γνωστό, με την στάση του, τις αποφάσεις και τις ενέργειές του επέδρασε καθοριστικά στην εξέλιξη της χριστιανικής πίστης και στην ανάπτυξη της χριστιανικής Εκκλησίας, εξ αυτού επηρέασε άμεσα ή έμμεσα και την Εκκλησία Αλεξανδρείας. Οι ενέργειές του αυτές συνδυαζόμενες με καιρικές και τοπικές ιστορικές συγκυρίες επηρέασαν την Εκκλησία Αλεξανδρείας θετικά ή αρνητικά και προσδιόρισαν την ιστορική της εξέλιξη στο διάβα του χρόνου.

Στη μελέτη αυτή γίνεται ευρύτατη χρήση των πηγών καθώς και χειρογράφων της Πατριαρχικής Βιβλιοθήκης Αλεξανδρείας. Παρουσιάζεται, αποτιμάται και αναλύεται το ιστορικό πλαίσιο, συνδυαζόμενο με την σχετική ερευνητική προβληματική της συγκεκριμένης περιόδου, και παρατίθενται νέες σκέψεις και προβληματισμοί για τον προσδιορισμό της σύγχρονης έρευνας.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!