Η χειραγώγηση των μαζών

Συνεντεύξεις με τον Ντέιβιντ Μπαρσαμιάν
Υπάρχει και μεταχειρισμένο με €18.00
96280
Συγγραφέας: Τσόμσκι, Νόαμ
Εκδόσεις: Scripta
Σελίδες:301
Μεταφραστής:Βουλγαρίδης, Θεολ.
Ημερομηνία Έκδοσης:01/01/1997
ISBN:9789607909039


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Περιγραφή

Από τους εξέχοντες πολιτικούς χαρτογράφους της εποχής μας, ο Νόαμ Τσόμσκι σχεδιάζει το χάρτη της αναδυόμενης παγκόσμιας οικονομικής τάξης. Στις συνεντεύξεις αυτές, ο γνωστός στοχαστής δίνει σαφές περίγραμμα των απόψεών του πάνω σ ένα ευρύ φάσμα θεμάτων άμεσου ενδιαφέροντος, στα οποία περιλαμβάνονται τα εξής: Ελεύθερο εμπόριο και διεθνές κεφάλαιο, υπερθέρμανση του πλανήτη, υγειονομική περίθαλψη, φασισμός και η δομή των μεγάλων εταιριών, Κίνα: εμπόρια και ανθρώπινα δικαιώματα, σύγκριση ανάμεσα στο Τσιάπας και το Νότιο Κεντρικό Λος Άντζελες, έλεγχος οπλοκατοχής και θανατική ποινή, η υποβάθμιση του ρόλου των διανοούμενων, δημοκρατικό έλλειμμα, πληροφορική και «Λεωφόροι πληροφοριών».ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ, Η GATT ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟ
ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ
ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ
ΤΑΞΗ
ΜΕΣΑ, ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ
ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΟΠΛΟΦΟΡΙΑΣ
Η ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΑΞΗ
ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ
... άκρως επίκαιρο και προκλητικό... Τελικά, οι συνεντεύξεις αυτές μπορούν να χρησιμεύσουν σαν ένα αλφαβητάριο των θέσεων του Νόαμ Τσόμσκι, χωρίς απλουστεύσεις και συντομεύσεις, ενώ το σχήμα ερώτηση-απάντηση αναδεικνεύει την πυκνότητα και την ευστοχία της σκέψης του... Εκείνο που ξεχωρίζει αυτό το έργο είναι ότι ο Μπαρσαμιάν και ο Τσόμσκι συζητούν για τις δυνατότητες αντίστασης, την ενίσχυση των συνδικάτων, τη σύγκρουση οργανώσεων βάσης ή και την απλή αναζήτηση της αλήθειας. Και λειτουργούν οι δυο μαζί σαν μεγεθυντικοί φακοί, που δίνουν τη δυνατότητα στον αναγνώστη να δει αυτό που υπάρχει μπροστά του, αλλά έχει γίνει αθέατο δια γυμνού οφθαλμού".

Publisher Weekly

Κριτικές

Άλλο ένα σημαντικό βιβλίο από το μεγαλύτερο αμφισβητία διανοούμενο της εποχής μας. Οι συνεντεύξεις του βαθυστόχαστες και ουσιαστικές αναδεικνύουν ξεκάθαρα τον τρόπο που οι μάζες γίνονται υποχείριο των ελεγχόμενων ΜΜΕ και της επίσημης κυβερνητικής προπαγάνδας. Απαιτεί όλη την προσοχή του αναγνώστη διότι η ανάλυση του Τσόμσκι προχωρά σε μεγάλο βάθος. Πάρα πολύ διαφωτιστικό!
Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!