Ο ορυκτός πλούτος της Ελλάδος

Έκπτωση
25%
Τιμή Εκδότη: 34.00
25.50
Τιμή Πρωτοπορίας
+
284311
Σελίδες:391
Ημερομηνία Έκδοσης:01/01/2005
ISBN:9780007425082
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Η χώρα μας, σε σχέση με πολλές άλλες ανάλογης έκτασης, θεωρείται πολύ προνομιούχα για τον ορυκτό πλούτο που διαθέτει. Μεγάλη ποικιλία, κυρίως βιομηχανικών ορυκτών, αλλά και ενεργειακών πετρωμάτων όπως οι λιγνίτες, μεταλλευμάτων , ακόμη και ορισμένων πολύτιμων λίθων , βρίσκονται στο υπέδαφός της.
Σε παγκόσμια κλίμακα, η Ελλάδα είναι πρώτη στην παραγωγή χουντίτη, δεύτερη στην παραγωγή κίσσηρης, μπεντονίτη και περλίτη και πρώτη στην εξαγωγή μαγνησίτη στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Ο κλάδος ορυχείων-μεταλλείων χαρακτηρίζεται από έντονο εξαγωγικό προσανατολισμό. Μαζί με το μεταποιητικό τομέα συμμετέχουν κατά 4,5% στο Α.Ε.Π. της χώρας, ποσοστό πολύ σημαντικό.
Τα ιδιαίτερα χαρακηριστικά αυτού του συγγράμματος είναι:
α. Εκτός των ορυκτών και μεταλλευμάτων που σήμερα εξορύσσονται στην Ελλάδα, δίνονται πληροφορίες και για εκείνα που στο άμεσο μέλλον θα παρουσιάσουν ενδιαφέρον.
β. Για καθένα από τα αναφερόμενα ορυκτά ή μέταλλα παρουσιάζονται πληροφορίες προέλευσης και περιβάλλοντος σχηματισμού, παγκόσμιας παραγωγής, ιδιοτήτων , χρήσεων , ανταγωνιστικών προϊόντων , τιμών και περιοχών της Ελλάδος, όπου σήμερα εξορύσσονται ή και στο παρελθόν εξορύσσονταν .
γ .Γίνεται ιδιαίτερη αναφορά της συμβολής των εξορυκτικών επιχειρήσεων στην Εθνική Οικονομία.
δ. Οι τιμές των φυσικών ορυκτών ή μετάλλων , αλλά και των προϊόντων τους, δίνονται σε ευρώ (Ε) και είναι σχετικές. Η διακύμανσή τους αρκετές φορές είναι πολύ μεγάλη, ανάλογα με τη χώρα παραγωγής.
ε. Χρησιμοποιείται το Διεθνές Σύστημα Μονάδων (SI).
στ. Τα διαγράμματα πίτας της παγκόσμιας παραγωγής των ορυκτών, μετάλλων και ενεργειακών πόρων, προέρχονται από την τράπεζα δεδομένων του US Geological Survey (2005).
ζ. Η 4η έκδοση "The Indusmal Minerals HandyBook" (2002) του ειδικού συγγραφέα Peter Harben, αποτέλεσε το βασικό οδηγό στο περιεχόμενο και στη μορφή αυτού του βιβλίου.
η. Οι περισσότερες φωτογραφίες ορυκτών και μετάλλων προέρχονται από τις ιστοσελίδες www.mindat.org 2005 και www.johnbetts.com 2005.
Το σύγγραμμα αυτό, έχει στόχο να πληροφορήσει κάθε σχετικό επιστήμονα ή μη, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο κυνηγό πολύτιμων ορυκτών , μετάλλων και λίθων , για τις περιοχές της Ελλάδος, όπου μπορούν αυτά να βρεθούν .
Πολλοί φορείς του δημοσίου (περιφέρειες, νομαρχίες, δήμοι, ΔΕΚΟ κ.ά.) θα αντλήσουν ουσιαστικές πληροφορίες, στα πλαίσια αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου των περιοχών τους.
Ιδιαίτερο βοήθημα θα αποτελέσει για τα επιστημονικά στελέχη των εξορυκτικών επιχειρήσεων , αλλά και τους επιχειρηματίες αυτών , προσφέροντας κίνητρα για νέες επενδύσεις.
Ιδιαίτερα, θα ωφεληθούν επιχειρήσεις παραγωγής ποικίλων προϊόντων όπως Αποξεστικών, απορρυπντικών, ελαστικών, εντομοκτόνων, επιβραδυντικών φωτιάς, καλλυντικών, κατασκευαστιών, κεραμικών, λιπαντικών, λιπασμάτων, μεταλλουργικών περιβαλλοντικών, πλαστικών, προσφορητικών , στεγανωτικών, τροφίμων, υαλουργίας, χαρτοποιίας, χημικών, χρωμάτων κ.ά., αφού μπορούν να ενημερωθούν για τις τελευταίες εφαρμογές των επεξεργασμένων ή συνθετικών ορυκτών.
Τέλος οι φοιτητές και σπουδαστές σχετικών τμημάτων θα αποκτήσουν πολλές νέες και ειδικές γνώσεις σχετικές με αυτά τα φυσικά υλικά και τα προϊόντα τους που διευκολύνουν τη ζωή μας. [...]

Κριτικές

πολυ ρηχο και προχειρο συγγραμμα που κατα την γνωμη μου δεν προσφερει κατι σε αυτους που θα το μελετησουν.
Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!