Τα υποκειμενικά και αντικειμενικά όρια της συμφωνίας περί διαιτησίας

Έκπτωση
10%
Τιμή Εκδότη: 75.00
67.50
Τιμή Πρωτοπορίας
+
602063
Εκδόσεις: Σάκκουλας
Σελίδες:623
Ημερομηνία Έκδοσης:29/03/2023
ISBN:9789606486531
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Η παρούσα μονογραφία έχει ως αντικείμενο τη διερεύνηση των υποκειμενικών και αντικειμενικών ορίων της διαιτητικής συμφωνίας, στα οποία εστιάζει με διεισδυτική ματιά και πληρότητα σε εθνικό, διεθνές και δικαιοσυγκριτικό επίπεδο. Η συγγραφέας αναπτύσσει τη σύνθετη προβληματική του διαιτητικού θεσμού, η οποία απασχολεί κάθε σύγχρονη δικονομική διδασκαλία και τίθεται σε περίοπτη θέση, τόσο σε περίπτωση ημεδαπής, όσο και διεθνούς εμπορικής διαιτησίας.

Η μονογραφία διακρίνεται σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος αφορά το επίκαιρο και ακανθώδες ζήτημα των υποκειμένων της διαιτητικής συμφωνίας. Υπό το φως της αλλοδαπής νομολογίας, μελετάται η συνομολόγηση διαιτητικής συμφωνίας με το κράτος ως συμβαλλόμενο· ειδικότερα, ερευνώντας ζητήματα όπως η περίπτωση της δέσμευσης από τη διαιτητική ρήτρα μη συμβαλλόμενων μερών, οι θεωρίες του ομίλου εταιρειών και της άρσης της αυτοτέλειας του νομικού προσώπου, οι κατά παραπομπή διαιτητικές ρήτρες και η περίπτωση της κατασκευαστικής διαιτησίας. Στο δεύτερο μέρος της μονογραφίας η συγγραφέας πραγματεύεται, μεταξύ άλλων, το είδος των διαφορών από ορισμένη έννομη σχέση και την έκταση των αξιώσεων, τις περιπτώσεις των οικογενειακών, των πτωχευτικών και των εργατικών διαφορών, των διαφορών δημοσίου δικαίου και των διαφορών από το δίκαιο του ανταγωνισμού και αναδεικνύει την εξέχουσα σημασία της επικοινωνίας μεταξύ των δικαιϊκών κλάδων.

Μέσα από την αξιοποίηση του πλούσιου διεθνούς και ευρωπαϊκού νομολογιακού όγκου και προβάλλοντας τη σημασία των διαφορετικών γνωμών στο πλαίσιο της διαιτησίας, η παρούσα μονογραφία συμπληρώνει ένα κενό στην ελληνική βιβλιογραφία, καθώς αντιμετωπίζει σε βάθος, αλλά και με σύγχρονη ματιά, όλα τα σύνθετα δογματικά και πρακτικά ζητήματα, που ανακύπτουν στο πλαίσιο των υποκειμενικών και αντικειμενικών ορίων της διαιτητικής συμφωνίας.

Πρόλογος: Δημήτριος Κράνης

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!