Το ρόδο της Κυζίκου

Έκπτωση
10%
358824
Συγγραφέας: Τσαρούχας, Σταμάτης
Εκδόσεις: Ιδιωτική Έκδοση
Σελίδες:304
Ημερομηνία Έκδοσης:2/5/2012


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

"... Η ιστορία της οικογενείας του Σταμάτη Τσαρουχά - όπως και οι χιλιάδες ιστορίες των μικρασιατών προσφύγων που έχουν καταγραφεί και βρίσκονται στις πολυπληθείς δημόσιες και ιδιωτικές αρχειακές συλλογές - και τα στοιχεία που τη συνθέτουν αντιστοιχούν και παραβάλλονται με τις σημερινές καθημερινές ειδήσεις και τα τεκταινόμενα που αφορούν τα εκατομμύρια προσφύγων και μεταναστών στον κόσμο. Η συναισθηματική φόρτιση ενός σημερινού μετανάστη ή πρόσφυγα από οποιαδήποτε χώρα σε μια άλλη είναι η προβολή της αλήθειας του παρελθόντος, που έτσι γίνεται διαχρονική.
Διαχρονικές και παγκόσμιες είναι και οι πολιτισμικές αξίες που αμέσως ή εμμέσως παρουσιάζονται μέσα από την πλοκή του έργου, ενώ ταυτοχρόνως δημιουργούν τη νοητή γραμμή της ιστορίας του ελληνισμού.
Διαχρονικό και παγκόσμιο είναι και το ότι, κάτω από πολύ δύσκολες, ακόμη και ακραίες συνθήκες, ο άνθρωπος μπορεί να αναπτύξει τις κρυφές εκείνες δυνάμεις που χρειάζεται να λειτουργήσουν για να προσαρμοσθεί και να συνεχίσει τη δημιουργία του σε νέα περιβάλλοντα.

Τούτο το λόγο αρθρώνει "Το Ρόδο της Κυζίκου". Και για τούτο το λόγο το βιβλίο αυτό τέθηκε κάτω από το γενικό τίτλο Πολιτισμός and Κοινωνία, σειρά την οποία εγκαινιάζει το 2012. Έτος που συμπίπτει με τη συμπλήρωση 90 χρόνων από το κομβικό σημείο της διεθνούς ιστορίας στην οποία αναφέρονται τα γεγονότα του βιβλίου· συγκυρία που επιτρέπει να τονισθεί η μεγάλη σημασία της επιρροής που άσκησαν και ασκούν οι ιδέες και αξίες που αποτελούν την παγκόσμια ουτοπία του μικρασιατικού ελληνισμού και εν γένει όλου του ελληνισμού".
Συγγραφέας:
Τσαρούχας, Σταμάτης
Εκδότης:
Ιδιωτική Έκδοση
Σελίδες:
304
ISBN:
9789609892223
Ημερομηνία Έκδοσης:
2/5/2012

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!