Κοινωνική Δικαιοσύνη στις Υπηρεσίες Υγείας

Έκπτωση
10%
Τιμή Εκδότη: 35.00
31.50
Τιμή Πρωτοπορίας
+
586808
Συγγραφέας: Τσάκνη, Γεωργία
Σελίδες:256
Ημερομηνία Έκδοσης:06/10/2022
ISBN:9789606548826
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Πρόλογος: Σούλης Σ.
Το έργο αποτελεί μία προσπάθεια προσέγγισης της Κοινωνικής Δικαιοσύνης στον τομέα της υγείας και συγκεκριμένα στο επιστημονικό πεδίο της Εργοθεραπείας. Στο εν λόγω σύγγραμμα, παρουσιάζεται η εφαρμογή των αρχών της Κοινωνικής Δικαιοσύνης και του Κοινωνικού Κράτους στον τομέα της υγείας μέσω των κοινωνικών δικαιωμάτων, του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ, της νομολογία του ΣτΕ και των θεμελιωδών δικαιωμάτων του Κράτους Δικαίου. Υπό αυτό το πρίσμα, η αναλυτική και συστηματική εξέταση της μεθοδολογικής προσέγγισης τόσο της Κοινωνικής Πολιτικής σε τοπικό επίπεδο όσο και του κοινωνικού αποκλεισμού αποτελούν συμπληρωματικά και διαδραστικά πεδία μελέτης. Αποτέλεσμα της προαναφερθείσας διαδραστικής προσέγγισης είναι η οριοθέτηση ενός συγκεκριμένου μεθοδολογικού πλαισίου ανάλυσης αναφορικά με την εφαρμογή των αρχών της Κοινωνικής Δικαιοσύνης.
Το βιβλίο «Κοινωνική Δικαιοσύνη στις Υπηρεσίες Υγείας» επικεντρώνεται στη μελέτη ατόμων που δεν διαθέτουν το απαραίτητο κοινωνικό κεφάλαιο για τη δημιουργία ίσων ευκαιριών πρόσβασης στην υγεία και την κοινωνική ένταξη και επιχειρεί να δημιουργήσει ένα συστηματικό εφαρμοσμένο πλαίσιο κοινωνικού σχεδιασμού που θα καθίσταται αρωγός στην άμβλυνση του επιπέδου του κοινωνικού αποκλεισμού. Η καινοτόμος αυτή επιστημονική προσέγγιση αναδεικνύει με ενάργεια, την αναγκαιότητα κοινών μεθοδολογικών πρακτικών των κοινωνικών επιστημών και των επιστημών υγείας και πώς η συνδυαστική αυτή προσέγγιση δύναται να συμβάλει με πιο συστηματικό τρόπο στη δημιουργία ενός νέου κοινωνικού πλαισίου που θα θεμελιώνεται αφενός στις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης και αφετέρου σε αυτές του κοινωνικού κράτους προς τον σκοπό μίας ουσιώδους ανθρώπινης ανάπτυξης με διαρκή άμβλυνση των κοινωνικοοικονομικών διακρίσεων και ανισοτήτων.
Η συγγραφική αξία του εν λόγω πονήματος εδράζεται ακριβώς στην αντιληπτικότητα του ανωτέρου καινοτόμου αναλυτικού μεθοδολογικού πλαισίου, προάγοντας το θεωρητικό πλαίσιο του επιστημονικού πεδίου της εργοθεραπείας μέσω της αναγκαιότητας μελέτης των αρχών της Κοινωνικής Δικαιοσύνης.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!