Εργοθεραπεία και κοινωνικό περιβάλλον

587860
Συγγραφέας: Τσάκνη, Γεωργία
Σελίδες:120
Ημερομηνία Έκδοσης:24/10/2022
ISBN:9789606548994


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Περιγραφή

Το βιβλίο «Εργοθεραπεία και κοινωνικό περιβάλλον» πραγματεύεται την επιστήμη της Εργοθεραπείας. Ειδικότερη αναφορά γίνεται στην προβληματική της Εργοθεραπείας, σε συνάρτηση με όλες τις κατηγορίες των πολιτών, οι οποίοι μπορούν να ωφεληθούν από αυτήν.
Συγκεκριμένα, στο πρώτο κεφάλαιο γίνεται αναφορά στην ερμηνευτική προσέγγιση και τα χαρακτηριστικά της Εργοθεραπείας, στην ιστορική αναδρομή της επιστήμης της Εργοθεραπείας, στους στόχους και τα χαρακτηριστικά της, στα στάδια αποκατάστασης και τις περιόδους Εργοθεραπείας, στα μοντέλα της Εργοθεραπείας και στη θέση της εν λόγω επιστήμης στον 21ο αιώνα. Επίσης, στο αρχικό κεφάλαιο λαμβάνει χώρα ιδιαίτερη αναφορά στο ρόλο της Υποστηρικτικής Τεχνολογίας στην Εργοθεραπεία και στη δράση των ομάδων με διαφορετικό επιστημονικό υπόβαθρο.
Το δεύτερο κεφάλαιο περιλαμβάνει τις εφαρμογές της Εργοθεραπείας σε ποικίλες ομάδες ατόμων, όπως είναι οι ανήλικοι και οι ενήλικοι ασθενείς, οι ασθενείς με άνοια, οι ηλικιωμένοι, άτομα που αντιμετωπίζουν διαταραχές πρόσληψης τροφής και προβλήματα εθισμού στη χρήση ουσιών και στο αλκοόλ.
Το βιβλίο ολοκληρώνεται με τη θέση της Εργοθεραπείας στο σύγχρονο κοινωνικό περιβάλλον. Ειδικότερα, γίνεται αναφορά, ανάμεσα σε άλλα, στις δημογραφικές αλλαγές και την κοινωνική ένταξη, την ψηφιακή τεχνολογία, τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και το μάνατζμεντ.
Στόχος του εν λόγω βιβλίου είναι να αναδείξει τη σημασία της Εργοθεραπείας στο σύγχρονο γίγνεσθαι και τον τρόπο με τον οποίο αυτή μπορεί να συμβάλει σε μία ορθολογική και λειτουργική διαχείρισή της. Απευθύνεται τόσο στους επαγγελματίες υγείας, όπως είναι οι γιατροί, οι εργοθεραπευτές, οι λογοθεραπευτές, οι σύμβουλοι ψυχικής υγείας και όλοι όσοι ασχολούνται με τους τομείς της υγείας, της πρόνοιας και της ευεξίας όσο και σε όσους είναι κοινωνικά ευαισθητοποιημένοι απέναντι στις κοινωνικές διαφοροποιήσεις και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα που απέχουν από τις ίσες ευκαιρίες και τα δικαιώματα σε ποικίλους τομείς της καθημερινότητάς τους (υγεία, εργασία, κοινωνική ένταξη).
Κατάληξη όλης αυτής της προσπάθειας είναι η ανάδειξη της θέσης που αρμόζει στην Εργοθεραπεία, σε μία κοινωνία που εξελίσσεται ραγδαία και (οφείλει να) ενδιαφέρεται για την ένταξη όλων των κοινωνικών ομάδων, χωρίς αποκλεισμούς, διαφοροποιήσεις και δυσλειτουργίες.
Πρόλογος: Σφηκάκης Π.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!