Του Μπούκοβι την ομαδάρα...

Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 14.40
10.08
Τιμή Πρωτοπορίας
+
489069
Εκδόσεις: Τόπος
Σελίδες:256
Επιμελητής:Γραμμένου, Χρυσούλα
Ημερομηνία Έκδοσης:31/10/2018
ISBN:9789604992706
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Περιορισμένη διαθεσιμότητα
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

...τη λένε Ολυμπιακάρα

Πώς ήρθε και γιατί έφυγε ο Μαγυάρος δάσκαλος που αναγέννησε τον Θρύλο;
Τα πρόσωπα και τα γεγονότα που διαμόρφωσαν τη σύγχρονη ιστορία του Ολυμπιακού, σε μια ζοφερή εποχή που σημάδεψε ανεξίτηλα τη χώρα μας.



Ο μεγάλος Ούγγρος προπονητής ήρθε στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 1965 και έφυγε τον Δεκέμβριο του 1967. Στο σύντομο αυτό διάστημα πρόλαβε να αναμορφώσει τον Ολυμπιακό και να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους σύγχρονους Θρύλους του.

Ο Θανάσης Σκρουμπέλος ανατέμνει την ταραγμένη κοινωνικά και πολιτικά εποχή (Ιουλιανά, Πραξικόπημα) στην οποία έλαμψε… Του Μπούκοβι η ομαδάρα. Ταυτόχρονα, πέρα από βολικούς μύθους και εικασίες, αποκαλύπτει πώς ήρθε και γιατί πραγματικά έφυγε από τη χώρα και τον Ολυμπιακό ο Μπούκοβι. Το βιβλίο περιλαμβάνει πλήρες χρονολόγιο των αγώνων του Ολυμπιακού με ηγέτη τον Μπούκοβι καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.


Ο Θανάσης Σκρουμπέλος, σκηνοθέτης, συγγραφέας και βαμμένος Ολυμπιακός καταθέτει μια ενδιαφέρουσα έρευνα για την εποχή που ο θρυλικός ούγγρος προπονητής Μάρτον Μπούκοβι ανέλαβε τον Ολυμπιακό για να τον βγάλει από τα «πέτρινα χρόνια». Μη βιαστείτε να χαρακτηρίσετε το βιβλίο ως «δώρο» μόνον για ολυμπιακούς. Ο συγγραφέας καταγράφει ολόκληρη της εποχή από τον Ιούνιο του 1965 όταν καταφθάνει εν μέσω αποθέωσης των οπαδών ο Μάρτον Μπούκοβι έως τις 23 Δεκεμβρίου που ο Μπούκοβι φεύγει με τρένο από τον Σταθμό Λαρίσης για την πατρίδα του ταπεινωμένος από την τότε διοίκηση της ομάδας, την οποίαν λάτρεψε και λατρεύτηκε από τους οπαδούς της. Ήρθε στον Πειραιά την ταραγμένη εποχή του ’60 και έφυγε λίγες μέρες μετά το πραξικόπημα του Κωνσταντίνου. Εκλογές, δολοπλοκίες, πόλεμος εφημερίδων, παρασκήνια, παρακρατικοί, ένα σωρό γεγονότα παρεμβάλλονται ανάμεσα στην αναλυτική περιγραφή των ποδοσφαιρικών ημερών που σημάδεψαν την άνοδο και την πτώση της φήμης του διάσημου προπονητή. Παρατίθεται πλούσιο φωτογραφικό και βιβλιογραφικό υλικό.
Γιάννης Ν. Μπασκόζος

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!