Γράμμα στον Άνθρωπο

Γιατί ΒΙΑ; Γιατί ΠΟΛΕΜΟΣ;
Έκπτωση
30%
410284
Εκδόσεις: Αρχέτυπο
Σελίδες:144
Επιμελητής:Ακριδέλη, Σοφία
Ημερομηνία Έκδοσης:2/12/2014


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Το 1908, φτάνει στα χέρια του νεαρού Γκάντι, μια επιστολή του μεγάλου Τολστόι, στην οποία ο σπουδαίος συγγραφέας αναλύει μοναδικά το φοβερό πρόβλημα της βίας και τις αιτίες του και προτείνει τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε αυτό να εξαλειφτεί.
Μερικά χρόνια μετά, το 1931, βλέποντας τις φλόγες του πολέμου να πλησιάζουν, ο Αϊνστάιν στέλνει μια επιστολή στον Φρόιντ, τον οποίο θαυμάζει απεριόριστα για το έργο του, και τον παρακαλεί να απαντήσει στο καυτό ερώτημα: «Υπάρχει κάποιος τρόπος να ελευθερώσουμε το ανθρώπινο είδος από τον τρόμο του πολέμου;»
Ο Φρόιντ ανταποκρίνεται με θέρμη στο αίτημα του διάσημου φυσικού και στέλνει μια μακροσκελή επιστολή στην οποία αναλύει με απίστευτη διεισδυτικότητα την ψυχολογία του ανθρώπου και τις δυνάμεις που γεννούν τη βία και τον πόλεμο. Στο τέλος προτείνει συγκεκριμένα βήματα για να ελαττωθεί η βία στον κόσμο.
Διαβάζοντας κανείς σήμερα τις δυο αυτές αλληλογραφίες, μεταξύ Γκάντι-Τολστόι και Αϊνστάιν-Φρόιντ, πραγματικά μένει έκπληκτος από το πόσο επίκαιρες είναι σήμερα οι ιδέες τους αλλά και οι τρόποι αντιμετώπισης του προβλήματος που διατυπώνουν.
Συγγραφέας:
Αϊνστάιν, ΆλμπερτΓκάντι, ΜαχάτμαΤολστόη, ΛέωνΦρόυντ, Σίγκμουντ
Εκδότης:
Αρχέτυπο
Σελίδες:
144
ISBN:
9789604212170
Επιμελητής:
Ακριδέλη, Σοφία
Μεταφραστής:
Κελεσίδη, Άλκηστη
Ημερομηνία Έκδοσης:
2/12/2014

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική