Το ζαφείρι του Θεού

Μυθιστόρημα
Υπάρχει και μεταχειρισμένο με €4.00
57967
Συγγραφέας: Σινουέ, Ζιλμπέρ
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Σελίδες:512
Μεταφραστής:ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
Ημερομηνία Έκδοσης:01/08/2007
ISBN:9789602742426


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Περιγραφή

ΟΤΑΝ Ο ΘΕΟΣ ΜΙΛΟΥΣΕ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ Στη ζωή τίποτα δεν είναι ασπρόμαυρο. Ούτε, πολύ περισσότερο, μόνο άσπρο ή μόνο μαύρο. Τα ζητήματα που απασχολούν αιώνια τον άνθρωπο έχουν αμέτρητες πτυχές και ο καθένας γνωρίζει και αναγνωρίζει μονάχα τη δική του αλήθεια. Ο Ζιλμπέρ Σινουέ στο μυθιστόρημά του ΤΟ ΖΑΦΕΙΡΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ μεταφέρει τον αναγνώστη του στην Ισπανία του 15ου αιώνα, στους καιρούς που βασίλευαν η Ισαβέλα η Καθολική και ο Φερδινάνδος αλλά και η Ιερά Εξέταση, στις μέρες που ο Χριστόφορος Κολόμβος ήταν έτοιμος να ξεκινήσει το ταξίδι του για την ανακάλυψη της Αμερικής. Οι πρωταγωνιστές της Ιστορίας περνούν όμως σε δεύτερο πλάνο στην αφήγηση του συγγραφέα. Οι δικοί του πρωταγωνιστές κυριαρχούν: ένας εβραίος, ένας χριστιανός, ένας άραβας και μια γυναίκα. Τι ψάχνουν οι τέσσερίς τους; Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από ένα Ιερό Βιβλίο που ο Θεός άφησε στους ανθρώπους για να το συμβουλεύονται όταν έχουν αμφιβολίες. Όμως, σε καιρούς σαν εκείνους, που ανά πάσα στιγμή ο καθένας μπορεί να κατηγορηθεί για αιρετικός, σε καιρούς πολέμων, το ταξίδι είναι εξαιρετικά δύσκολο. Όπως ακριβώς και το ταξίδι προς τη Γνώση. ΤΟ ΖΑΦΕΙΡΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ είναι ένα μαγευτικό βιβλίο, γεμάτο εμπιστοσύνη προς τον άνθρωπο και τις δυνατότητες του μυαλού του. Γρίφοι και μυστήρια που ζητούν τη λύση τους το κάνουν ακόμα πιο ενδιαφέρον, ενώ τα όσα διαδραματίζονται κρατούν σε αγωνία τον αναγνώστη μέχρι την τελευταία σελίδα.

Κριτικές

Ενδιαφέρον βιβλίο με έξυπνη πλοκή που συνδυάζει την δράση με τις γνώσεις! Διήγηση που σε κρατάει καθηλωμένο και δεν σε κουράζει με πλατειασμούς. Υπάρχουν ιστορικές αναφορές, για τον τόπο και τις πόλεις στις οποίες διαδραματίζεται η πλοκή όσο και για τις τρείς μονοθεϊστικές θρησκείες, που παρουσιάζονται μέσα από τις σελίδες του συγγραφέα χωρίς όμως να χρησιμοποιούνται με αναγκαστικό εμβόλιμο τρόπο αλλά προσαρμοσμένα και κατάλληλα δομημένα.
Το μήνυμα στο τέλος είναι καθαρό και λυτρωτικό... δίνοντας ευκαιρία για σκέψεις από τον αναγνώστη.
Δίνεται παράρτημα με χάρτες και ιστορικά σημειώματα, που καλύπτει την πληροφόρηση με αυθεντικές πληροφορίες. Ιδιαιτέρως χρήσιμο στο είδος των ιστορικών μυθιστορημάτων.
Η μετάφραση της κας Βασιλικής Κοκκίνου είναι εξαιρετική!
Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!