Το Βιβλίο των Μαθηματικών (δεμ)

Από τον Πυθαγόρα έως την 57η Διάσταση 250 Ορόσημα στην Ιστορία των Μαθηματικών
470286
Συγγραφέας: Pickover, Clifford
Εκδόσεις: Παρισιάνου Α.Ε.
Σελίδες:532
Επιμελητής:ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΧΑΡΑ
Μεταφραστής:ΓΕΩΡΓΟΥΛΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
Ημερομηνία Έκδοσης:01/12/2017
ISBN:9789605833398


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Περιγραφή

Πότε φτιάχτηκαν οι πρώτοι κόμποι;
Γιατί δολοφονήθηκε η πρώτη μαθηματικός;
Είναι δυνατόν να γυρίσουμε μια σφαίρα μέσα έξω;
Οι παραπάνω είναι μερικές μόνο από τις προκλητικές ερωτήσεις που απαντώνται σε αυτό το πλούσια εικονογραφημένο βιβλίο. Ο συγγραφέας Clifford A. Pickover αποκαλύπτει τη μαγεία και το μυστήριο που κρύβεται πίσω από τα σημαντικότερα ορόσημα στην ιστορία των μαθηματικών. Παράλληλα, εκθέτει τα πιο παράξενα αντικείμενα και τις πιο περίεργες ιδέες που σκέφτηκε ποτέ ο άνθρωπος, αρχίζοντας από το 150 εκατ. π.Χ. και φτάνοντας μέχρι τις μέρες μας.
Τα μαθηματικά διέπουν κάθε επιστημονικό πεδίο. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να εξηγήσουμε τα χρώματα του ουράνιου τόξου ή την αρχιτεκτονική των εγκεφάλων μας και μας βοηθούν να εξερευνήσουμε την πραγματικότητα στο υποατομικό επίπεδο αλλά και να απεικονίσουμε μακρινούς γαλαξίες.
Περίφημοι μαθηματικοί τύποι και μαθηματικές έννοιες συνοδεύονται από τις πρακτικές εφαρμογές θεωρημάτων στην καθημερινή ζωή, καθώς και από συναρπαστικά γεγονότα που αφορούν τις ζωές των πιο διάσημων μαθηματικών. Ταξιδέψτε με τον Pickover καθώς συζητά 250 επιτεύγματα όπως το αρχαίο οδόμετρο μυρμηγκιών, ο πρώτος άβακας, η ανακάλυψη των φράκταλ που παράγονται από ηλεκτρονικούς υπολογιστές και η αναζήτηση νέων διαστάσεων. Στο βιβλίο θα βρείτε επίσης εξαιρετικούς στοχαστές από τον Πυθαγόρα και τον Ευκλείδη μέχρι τον σύγχρονο εμβληματικό μαθηματικό Martin Gardner και τον κοσμολόγο Max Tegmark.
Κάθε λήμμα παρουσιάζεται με χρονολογική σειρά. Η συντομία κάθε λήμματος επιτρέπει τη γρήγορη αφομοίωση, ενώ συνοδεύεται και από μια υπέροχη έγχρωμη φωτογραφία.
«Για μένα», γράφει ο Pickover, «τα μαθηματικά καλλιεργούν μια διηνεκή κατάσταση απορίας και θαυμασμού για τη φύση του μυαλού, τα όρια της σκέψης και τη θέση μας σε αυτό το αχανές σύμπαν».

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!