Το όνομα του ρόδου

Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 22.20
15.54
Τιμή Πρωτοπορίας
Υπάρχει και μεταχειρισμένο με €11.10
+
343140
Συγγραφέας: Έκο, Ουμπέρτο
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Σελίδες:736
Μεταφραστής:Καλλιφατίδη, Έφη
Ημερομηνία Έκδοσης:10/06/2011
ISBN:9789604960729
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Περιορισμένη διαθεσιμότητα
Θεσσαλονίκη:
Περιορισμένη διαθεσιμότητα
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Έργο κλασικό πια στις μέρες μας, το μυθιστόρημα του Umberto Eco, ενός από τους πιο γνωστούς σημειολόγους, ήταν μία τομή στη λογοτεχνία όταν κυκλοφόρησε το 1981. Συνδυάζοντας αφηγηματικές δομές του λαϊκού μυθιστορήματος των επιφυλλίδων και του αστυνομικού μυθιστορήματος (λογοτεχνικά είδη για τα οποία, μεταξύ άλλων, τρέφει μεγάλη αγάπη ο συγγραφέας) αποτελεί ένα ορόσημο στον χώρο της μεταμοντέρνας λογοτεχνίας, κλείνοντας το μάτι στον αναγνώστη και προσκαλώντας τον ν’ αποκαλύψει τις αναφορές του και τον τρόπο με τον οποίο συνδυάζονται για να φτιάξουν κάτι καινούργιο.

Η ιστορία εξελίσσεται σαν ένα αστυνομικό μυθιστόρημα (μια σειρά ανεξήγητων δολοφονιών σ’ ένα απομονωμένο μοναστήρι, ένας μοναχός-ντετέκτιβ αντίγραφο του Σέρλοκ Χολμς, σε χρόνους που από μόνοι τους αρκούν για να δημιουργήσουν την αίσθηση του μυστηρίου στον σύγχρονο άνθρωπο). Παράλληλα όμως, το Όνομα του Ρόδου είναι και η ιστορική αναπαράσταση μιας εποχής και μια ανθολόγηση σημαντικών κειμένων της. Είναι ένα μυθιστόρημα που ο αναγνώστης μπορεί να το διαβάσει με τον τρόπο που θέλει, σαν αστυνομικό ή σαν ιστορικό, έχοντας ήδη την άδεια του συγγραφέα του να πηδήξει σελίδες.

"Καθηλωτικό, έντονα ελκυστικό και ύπουλα ανάλογο με την εποχή μας"

LA REPUBBLICA

"... Το μυθιστόρημα αυτό ανήκει στην κατηγορία των φιλοσοφικών αφηγημάτων του Βολταίρου... Με τη διασκεδαστική αμφίεση μιας λόγιας μυθιστορίας, αποτελεί μια έντονη ικεσία για ελευθερία, μετριοπάθεια και σοφία"

L EXPRESS

Κριτικές

Ένα από τα καλύτερα βιβλία κατά την γνώμη μου.... Το προτείνω σε όλους, δεν θα το μετανιώσετε. Έχει ενδιαφέρον από την αρχή μέχρι και το τέλος, σε κάνει να νιώθεις ότι συμμετέχεις και εσύ σε όλο αυτό το "ταξίδι". Υπέροχες περιγραφές και χαρακτήρες.... Αξίζει να το διαβάσει κανείς.... Μην δείτε την ταινία, για εμένα είναι απόλυτη αποτυχία, δεν δείχνει τα γεγονότα έτσι όπως τα λέει το βιβλίο και έχει πολλές ανακρίβειες....
Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!