Το Νιξ

Έκπτωση
40%
Τιμή Εκδότη: 24.38
14.63
Τιμή Πρωτοπορίας
+
468871
Συγγραφέας: Hill, Nathan
Εκδόσεις: Αλεξάνδρεια
Σελίδες:702
Επιμελητής:ΠΑΠΑΡΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
Μεταφραστής:ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Ημερομηνία Έκδοσης:30/11/2017
ISBN:9789602217610
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Περιορισμένη διαθεσιμότητα
Θεσσαλονίκη:
Άμεσα διαθέσιμο
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Ένα Νιξ μπορεί να πάρει πολλές μορφές. Στη νορβηγική μυθολογία είναι ένα αερικό που εμφανίζεται πότε-πότε σαν λευκό άλογο και αρπάζει παιδιά. Στο θαυμαστό πρώτο μυθιστόρημα του Νέιθαν Χιλ, Νιξ είναι ό,τι αγαπάς που μια μέρα εξαφανίζεται, παίρνοντας μαζί του ένα κομμάτι της καρδιάς σου.

Είναι 2011, και ο Σάμιουελ Άντρεσεν-Άντερσον –καθηγητής κολεγίου και βαλτωμένος συγγραφέας– έχει το δικό του Νιξ: τη μητέρα του Φαίη. Έχει να τη δει δεκαετίες, από τότε που εκείνη εγκατέλειψε την οικογένεια, όταν ο Σάμιουελ ήταν ακόμα παιδί. Τώρα επανεμφανίζεται, έχοντας διαπράξει ένα παράλογο έγκλημα που ηλεκτρίζει τα βραδινά δελτία ειδήσεων, σαρώνει το διαδίκτυο και ανάβει τα αίματα σε μια πολιτικά διχασμένη χώρα. Τα ΜΜΕ παρουσιάζουν τη Φαίη σαν μια ριζοσπάστρια χίπισσα με πρόστυχο παρελθόν, αλλά, απ’ όσα γνωρίζει ο Σάμιουελ, η μητέρα του ήταν μια απλή κοπέλα που παντρεύτηκε τον σχολικό της έρωτα. Ποια εκδοχή είναι αληθινή; Δύο πράγματα είναι σίγουρα: η Φαίη αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες και χρειάζεται τη βοήθεια του Σάμιουελ.

Για να τη σώσει, εκείνος θα πρέπει να κάνει το δικό του ταξίδι, ξεθάβοντας παλιά μυστικά για τη γυναίκα που νόμιζε ότι ήξερε, μυστικά που περνάνε από γενιά σε γενιά κι έχουν τις ρίζες τους στη Νορβηγία, πατρίδα του μυστηριώδους Νιξ. Στην πορεία, ο Σάμιουελ θα έρθει αντιμέτωπος όχι μόνο με τις απώλειες της Φαίη, αλλά και με τον δικό του χαμένο έρωτα, και θα μάθει απ’ την αρχή όλα όσα νόμιζε ότι ήξερε για τη μητέρα του, τον εαυτό του και τον κόσμο.

Από τα προάστια των Μεσοδυτικών πολιτειών μέχρι τη Νέα Υόρκη και τις ταραχές του 1968 που συγκλόνισαν το Σικάγο κι ολόκληρη τη χώρα, το Νιξ εξερευνά –με οξύ χιούμορ και άγρια τρυφερότητα– την αντοχή της αγάπης σε εποχές ριζικής αλλαγής.

Κριτικές:

«Μια στο τόσο έρχεται ένα μυθιστόρημα την κατάλληλη στιγμή για να αντικατοπτρίσει, να διαπεράσει και να πλαισιώσει τον κόσμο όπως τον ξέρουμε. Αυτό εδώ είναι ένα τέτοιο μυθιστόρημα. Ένα σατιρικό, ξέφρενο παιχνίδι μέσα στο χρόνο και το χώρο, Το Νιξ . . . κερδίζει δύναμη και ορμή καθώς τρέχει προς το τέλος, όπου όλα του τα κομμάτια μπαίνουν στη θέση τους με την ακρίβεια ενός παζλ.»
– Christina Baker Kline, συγγραφέας του Τρένου με τα ορφανά

«Το Νιξ είναι ένα ψυχόδραμα για τη σχέση μητέρας-γιου, μαζί με φαντάσματα και πολιτική, αλλά και μια ιλαροτραγωδία για την οργή και την υποκρισία στην Αμερική. Ακόμα και οι ελάσσονες χαρακτήρες φτάνουν στα άκρα – ανάμεσά τους μια δασκάλα οικοκυρικών βγαλμένη από την κόλαση και μία αμετανόητη λογοκλόπος με προεδρικές φιλοδοξίες.»
– John Irving

«Από το “διπλό” εκείνο τού 1996 και 1997 –το Μες στην ομορφιά των κρίνων του Τζον Απντάικ και το Αμερικανικό ειδύλλιο του Φίλιπ Ροθ– έχει να εμφανιστεί κάποιο μυθιστόρημα που να παρουσιάζει ένα τόσο περιεκτικό και διορατικό πορτρέτο της προσωπικής και πολιτικής αμερικάνικης ψυχής όσο εκείνο με το οποίο ο Νέιθαν Χιλ έκανε το υποψιασμένο, μελαγχολικό και καυστικά αστείο ντεμπούτο του.»
– Barnes and Noble

«Ο Χιλ έχει τόσο ταλέντο να ξοδέψει που μπορεί να χρησιμοποιήσει σχεδόν κάθε ύφος, να μπει με τη φαντασία του στο πετσί οποιουδήποτε προσώπου και να αποδώσει πειστικά κάθε τόπο ή εποχή. Το Νιξ είναι τρομερά διασκεδαστικό και αφάνταστα έξυπνο, ο συγγραφέας του μοιάζει ανίκανος να γράψει έστω και μία κοινότοπη πρόταση ή να αφηγηθεί μία βαρετή ιστορία… Ένα σπουδαίο και τολμηρό μυθιστόρημα για τα δεινά της Αμερικής.»
– Teddy Wayne, The New York Times Book Review

«Δώστε προσοχή! Να πώς φαίνεται ένα Μεγάλο Αμερικάνικο Μυθιστόρημα. Το Νιξ είναι πολιτισμικά εύστοχο, πολιτικά φορτισμένο, ιστορικά συναρπαστικό, λυπητερό, γεμάτο νοσταλγία, ενίοτε σκοτεινό, αλλά κυρίως ξεκαρδιστικό.»
– Benjamin Percy, συγγραφέας του The Dead Lands

«Παρατήστε τα πάντα και πιάστε ένα αντίτυπο του Νιξ! Το μυθιστόρημα του Χιλ είναι έξυπνο, πολυμήχανο και διασκεδαστικό, όπως θα περίμενε κανείς από ένα βιβλίο όπου φιγουράρουν ένα σωρό ξωτικά μαζί με το Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών του 1968. Το Νιξ είναι ολότελα σοβαρό και μαζί μαγευτικό.»
– Sara Levine, συγγραφέας του Treasure Island!!!

«Ένα μεγαλειώδες, ευαίσθητο, αστείο, απολαυστικά ευφυές μυθιστόρημα – ένα από κείνα τα βιβλία που μοιάζουν σχεδόν ζωντανά: το ανοίγεις και σε τραβάει μέσα του, και νιώθεις εκεί το καρδιοχτύπι των σελίδων του μέρα με τη μέρα.»
– Julie Schumacher, συγγραφέας του Dear Committee Members

«Ένα φανταστικό μυθιστόρημα για τον έρωτα, την πολιτική και την ποπ κουλτούρα στα πρότυπα των καλύτερων στιγμών του Μάικλ Σάμπον και του Τζόναθαν Φράνζεν.»
– People

«Ένα βιβλίο που εξάπτει το ενδιαφέρον όχι μόνο για τον Χιλ και το μέλλον του ως μυθιστοριογράφου, αλλά και για τη δύναμη της γραφής να απαλείφει την κοινοτοπία του περιβάλλοντος θορύβου και να μας εκτινάσσει εμπρός, στο θαυμαστό και το νέο.»
– The San Francisco Chronicle

«Το διάβασμα του Νιξ ήταν μια εμπειρία ολοκληρωμένης ανόθευτης απόλαυσης.»
– The Independent

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!