Το νησί που φεύγει

12 1 κείμενα για την κρίση
Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 15.99
11.19
Τιμή Πρωτοπορίας
+
447775
Συγγραφέας: Παγουλάτος, Γιώργος
Εκδόσεις: Παπαδόπουλος
Σελίδες:352
Επιμελητής:Φραγκιαδάκη, Χρύσα
Ημερομηνία Έκδοσης:31/10/2016
ISBN:9789605696320
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Γιατί η Ελλάδα βρέθηκε στη δεινότερη οικονοµική κρίση της µεταπολεµικής περιόδου; Γιατί κατέληξε στην πιο διάσηµη χρεοκοπία και σε διάσωση µε Μνηµόνια; Πώς οι αποτυχίες του κράτους, της οικονοµίας, του πολιτικού συστήµατος και της Ευρώπης οδήγησαν τελικά σε µια Μεγάλη Ύφεση; Υπήρχε εναλλακτική; Γιατί απέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ, οδηγώντας σε ένα 3ο Μνηµόνιο; Τι διδάγµατα αφήνει η δραµατική εµπειρία της χώρας µετά το 2010;
Ένας από τους κορυφαίους αναλυτές της ελληνικής κρίσης συγκεντρώνει στον τόµο αυτόν άρθρα που δηµοσιεύτηκαν στον Τύπο µεταξύ 2007 και 2015. Χωρισµένα σε πέντε ενότητες, συνοψίζουν τις δοµές, διαδροµές και επιλογές που ακολουθήσαµε τα δραµατικά χρόνια µετά το ξέσπασµα της παγκόσµιας χρηµατοοικονοµικής κρίσης η οποία, ξεκινώντας από τις ΗΠΑ το 2007 και περνώντας στην Ευρώπη, κατέληξε να διαλύσει την επίπλαστη ευηµερία του ασθενέστερου κρίκου, της Ελλάδας.
Με οξυδερκή ανάλυση και κοφτερή γραφή, ο συγγραφέας αναδεικνύει τις αµέτρητες παθογένειες στην οργάνωση του κράτους, της οικονοµίας και της κοινωνίας µας. Μαχητικά απέναντι στις ισοπεδωτικές απλουστεύσεις και στον λαϊκισµό, διατηρεί ωστόσο έναν λόγο σθεναρά κριτικό προς τις αποτυχίες των κυβερνώντων και τις ανεπάρκειες της Ευρωζώνης. Το βιβλίο διαβάζεται ως χρονικό της αγωνιώδους πορείας της Ελλάδας στην κρίση, ως δοκίµιο εθνικής αυτογνωσίας, ή ως διαρκής αναζήτηση ελπίδας σε ένα ζοφερό σκηνικό.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!