Το νήμα

Υπάρχει και μεταχειρισμένο με €9.50
348606
Συγγραφέας: Hislop, Victoria
Εκδόσεις: Διόπτρα
Σελίδες:608
Μεταφραστής:ΠΙΠΗ ΦΩΤΕΙΝΗ
Ημερομηνία Έκδοσης:15/11/2011
ISBN:9789603644606


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Περιγραφή

Θεσσαλονίκη, 1917
Την ώρα που γεννιέται ο Δημήτρης Κομνηνός, μια πυρκαγιά σαρώνει την ακμάζουσα πολυπολιτισμική μητρόπολη, όπου χριστιανοί, εβραίοι και μουσουλμάνοι ζουν πλάι-πλάι. Αυτό είναι το πρώτο από μια σειρά καταστροφικών γεγονότων που θα αλλάξουν για πάντα τη φυσιογνωμία της πόλης, καθώς ο πόλεμος, ο φόβος και οι διωγμοί αρχίζουν να διχάζουν τους κατοίκους της. Πέντε χρόνια αργότερα, η νεαρή Κατερίνα διαφεύγει στην Ελλάδα, όταν η πατρίδα της στη Μικρά Ασία ισοπεδώνεται από τα τουρκικά στρατεύματα. Έχοντας χάσει τη μητέρα της μέσα στο πανδαιμόνιο της φυγής, βρίσκεται μόνη της πάνω στο πλοίο προς έναν άγνωστο προορισμό. Από εκείνη τη μέρα, οι ζωές του Δημήτρη και της Κατερίνας πλέκονται άρρηκτα μεταξύ τους αλλά και με την ιστορία της ίδιας της Θεσσαλονίκης.

Κριτικές

Πέρα από κάποιες λεπτομέρειες που δίνουν εικόνες της Θεσσαλονίκης του παρελθόντος, το βιβλίο δεν μου προσέφερε κάτι. Οι πρωταγωνιστές της ιστορίας είναι αδιάφοροι και η πλοκή γεμάτη κλισέ δυστυχώς. Εκτιμώ πολύ την προσπάθεια και την έρευνα της Hislop, δείχνει μια ειλικρινή αγάπη για την πόλη. Αλλά δεν είναι ένα βιβλίο που θα πρότεινα σε άλλους.

Ιστορικό μυθιστόρημα, στο οποίο νομίζω ότι γίνεται έντονη προσπάθεια η πλοκή να συμβαδίσει με τα γεγονότα. Δεν με ενθουσίασε, χωρίς όμως να πω ότι το σκυλοβαρέθηκα. Ίσως αν τελείωνε νωρίτερα να μου έκανε καλύτερη εντύπωση. Διαβάζεται ευκολότερα νομίζω σε ξαπλώστρα κάποιας παραλίας.

Μετά το Νησί όλα τα άλλα είχναι χάσιμο χρόνου.
Ούτε η γραφή, ούτε οι χαρακτήρες, το story, τίποτα...

Φοβερο βιβλιο. Περιγράφει πολυ ωραια τα ιστορικα γεγονότα. Δεν με κουρασε καθολου. Με συγκίνησε και δε μπορούσα να το αφήσω από τα χέρια μου.

Το βιβλίο κάνει κοιλιά σε πολλά σημεία, τόσο συχνά που καταντάει κουραστικό. Το τελείωσα με δυσκολία, κι αυτό γιατί δεν παρατάω ποτέ βιβλίο.
Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!