Το λυκόφως του αθεϊσμού

Η άνοδος και η πτώση της απιστίας στο σύγχρονο κόσμο
Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 15.50
10.85
Τιμή Πρωτοπορίας
+
312086
Συγγραφέας: McGrath, Alister
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Σελίδες:408
Μεταφραστής:ΑΔΡΑΧΤΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Ημερομηνία Έκδοσης:01/11/2008
ISBN:9789604534593
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή


Ο αθεϊσμός είναι ένα από τα πιο σημαντικά κινήματα στο σύγχρονο Ευρωπαϊκό πολιτισμό. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων διακοσίων χρόνων φάνηκε πως βρισκόταν ένα βήμα από την εξάλειψη της θρησκείας ως μιας παρωχημένης και επικίνδυνης δεισιδαιμονίας. Ωστόσο, πρόσφατα, έχει παρατηρηθεί άνοδος της θρησκευτικής ευσέβειας σε ολόκληρο τον κόσμο.
Ως πρώην αθεϊστής, που τώρα όμως είναι ένας από τους πιο γνωστούς ακαδημαϊκούς στον χώρο του Χριστιανισμού, ο ΜακΓκράθ παρακολουθεί την ιστορία του αθεϊσμού, από την εμφάνισή του στην Ευρώπη του 18ου αιώνα, μέχρι τη χρυσή εποχή του, κατά το πρώτο ήμισυ του 20ού αιώνα. Συνδυάζοντας τη στοχαστική και έγκυρη ιστορική ανάλυση με την οξυδερκή παρουσίαση προσωπικοτήτων όπως ο Ζίγκμουντ Φρόιντ και ο Ρίτσαρντ Ντόκινς, ο συγγραφέας εκθέτει τα σφάλματα που υπάρχουν στην καρδιά του αθεϊσμού.
"Το λυκόφως του αθεϊσμού" θα αναστατώσει πιστούς και μη. Πρόκειται για μια δυναμική αναίρεση της φιλοσοφίας εκείνης που άσκησε τεράστια επίδραση στη Δυτική Ιστορία, ενώ παράλληλα εγείρει πολλά ζητήματα σχετικά με το μέλλον τόσο της θρησκείας όσο και της απιστίας στην κοινωνία μας.

Κριτικές

Εξαιρετικό βιβλίο.Ο συγγραφέας απαντά σε όλα τα επιχειρήματα των νεοαθειστών παραθέτωντας παράλληλα την ιστορία του αθειστικού κινήματος στις διάφορες χρονικές περιόδους και αναδικνύει τα λάθη του.Άξια συνέχεις του βιβλίου 'η αυταπάτη του Ντόκινς' που γράφτηκε επίσης από τον ίδιο συγγραφέα.Το γεγονός ότι και ο συγγραφέας υπήρξε άθεος στο παρελθόν του δίνει τη δυνατότητα να γνωρίζει εκ των έσω τον αθειστικό τρόπο σκέψης και τα τρωτά του σημεία.
Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!