Το δίκαιο των διεθνών οργανισμών

Η θεσμική διάσταση
390866
Εκδόσεις: Θέμις
Σελίδες:734
Επιμελητής:ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ Ι
Ημερομηνία Έκδοσης:08/10/2013
ISBN:9789609664202


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Περιγραφή

Η θέση σε ισχύ της Συνθήκης της Λισσαβόνας και οι αλλαγές που επέφερε στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν το κίνητρο για την πέμπτη έκδοση του βιβλίου. Πολλές ακόμη αλλαγές πραγματοποιήθηκαν σε μια σειρά Περιφερειακών Οργανισμών τόσο στον ευρωπαϊκό όσο και στον ασιατικό χώρο.
Σε περιφερειακό επίπεδο αξιοπρόσεκτη είναι η διάλυση της Δυτικοευρωπαϊκής Ένωσης, το νέο στρατηγικό δόγμα του ΝΑΤΟ, η αναθεωρημένη Συνθήκη της BENELUX, ο νέος Καταστατικός Χάρτης του ASEAN, το νέο Αφρικανικό Δικαστήριο Δικαιοσύνης και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, η θέση σε ισχύ του 14ου Πρωτοκόλλου στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στους κόλπους τους Συμβουλίου της Ευρώπης, ο Χάρτης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του Αραβικού Συνδέσμου κ.ά.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, η δημιουργία του Συμβουλίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ως βοηθητικό όργανο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ υποδηλώνει τη βούληση του Οργνανισμού να πραγματοποιήσει τους στόχους της χιλιετίας, με αργά πλην σταθερά βήματα.
Οι Διεθνείς Οργανισμοί εξετάζονται πάντα κάτω από την ίδια θεματική. Η βιβλιογραφία συμπληρώνεται επιλεκτικά με τα πιο πρόσφατα βιβλία και άρθρα, ενώ ορισμένα τμήματα της προηγούμενης έκδοσης έχουν αφαιρεθεί προκειμένου να μειωθεί μέρος της ύλης.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!