Το αυγό του Θεού

Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 8.00
5.60
Τιμή Πρωτοπορίας
+
430678
Εκδόσεις: Κέδρος
Σελίδες:872
Επιμελητής:ΣΠΑΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ - ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΒΑΣΩ
Ημερομηνία Έκδοσης:08/12/2015
ISBN:9789600446500
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Στη θεοκρατική κοινωνία της Νεβάντε και της πρωτεύουσάς της, Βαγιαμόρεν, η αμφισβήτηση του Αρχιερέα και του ιερατείου ισοδυναμεί με θανάσιμη αμαρτία. Οι αμαρτωλοί θεωρούνται καταραμένοι από τον Θεό Γκνοφόσιρ και εξορίζονται σημαδεμένοι με τη Σφραγίδα, το σύμβολο των δαιμόνων. Η ποινή ισοδυναμεί με καταδίκη σε θάνατο, καθώς οι εξόριστοι έρχονται αντιμέτωποι με τον ακραίο φανατισμό και την προκατάληψη της Νεβάντε, και ελάχιστοι από αυτούς επιβιώνουν πάνω από δώδεκα μήνες. Ύστερα από τέσσερα σκληρά χρόνια εξορίας και βαριά άρρωστος, ο Φίλκε επιστρέφει στη Βαγιαμόρεν. Συναντά τον παλιό του φίλο Σίντρο κι εκείνος πηγαίνει μαζί του. Παρέα με τον Ίλυ και τον Άνικ, δυο αδέρφια από εξόριστη μητέρα, θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι για κάποιο μοναστήρι στο Βορρά. Η πίστη όλων στον Θεό έχει κλονιστεί, και το μίσος για τον τύραννο Αρχιερέα Ζεσπίλκα είναι κοινό. Όμως κάποια στιγμή οι αληθινοί δαίμονες θα ξυπνήσουν και θα ψάξουν για συμμάχους ανάμεσα στους εξορίστους. Και τότε ο Φίλκε θα πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στη συγχώρεση και στην εκδίκηση. Και θα ανακαλύψει ότι η Σφραγίδα στον κρόταφό του είναι κάτι περισσότερο από μια απλή ζωγραφιά.

Κριτικές

Πρόκειται για ένα βιβλίο φανταστικής λογοτεχνίας που σε μαγνητίζει σχεδόν αμέσως. Αφήνοντας πολλά ερωτηματικά στην εισαγωγή για τους χαρακτήρες και τον φανταστικό κόσμο, κτίζει μ' έναν απίστευτα περιγραφικό τρόπο, το τοπίο, τους ανθρώπους και την ιστορία. Μια ιστορία που ξεδιπλώνει σιγά-σιγά τον χαρακτήρα της παρουσιάζοντας όλο και περισσότερα στοιχεία καθώς οι σελίδες γυρνάνε, δημιουργώντας έντονα συναισθήματα έκπληξης, χαράς, λύπης, στεναχώριας, ικανοποίησης. Η συγγραφέας ακροβατεί ανάμεσα στο πραγματικό και στο θεϊκό, δημιουργώντας μια ιστορία αγάπης, μίσους, τρόμου με έντονο ρεαλισμό, αλλά και αρκετά "dark" στοιχεία, που όλα μαζί καθηλώνουν τον αναγνώστη. Επάξιος τίτλος που συγκαταλέγεται στο πάνελ των κορυφαίων ελληνικών (και όχι μόνο) ιστοριών φανταστικής λογοτεχνίας. Στα χέρια ενός μεγάλου σκηνοθέτη (Peter Jackson, Christopher Nolan) έχει τη δυναμική να σταθεί άνετα στις μεγάλες οθόνες ως μια εντυπωσιακή παραγωγή.

Κουράστηκα Πάρα πολύ!!!
Κάποιες σελίδες δεν διαβάστηκαν καθόλου, ήταν σενάριο Φώσκολου... "Που πήγαν? Πήγαν στο ιερό! Μην μου πεις ότι πήγαν στο ιερό?!?! Ναι είναι ξεκάθαρο ότι πήγαν στο ιερό..." Κ αυτό συνεχίζεται για άλλες 5 σελίδες...
Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!