Τίτλοι τέλους

Ο επίλογος
Υπάρχει και μεταχειρισμένο με €11.90
402711
Συγγραφέας: Μάρκαρης, Πέτρος
Εκδόσεις: Γαβριηλίδης
Σελίδες:296
Επιμελητής:ΚΥΡΙΑΖΑΚΟΥ ΒΑΣΩ
Ημερομηνία Έκδοσης:24/06/2014
ISBN:9789605761462


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Περιγραφή

Ένας Έλληνας από τη Γερμανία, ο Αντρέας Μακρίδης, αυτοκτονεί στο διαμέρισμά του. Η αστυνομία δεν έχει καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για αυτοκτονία. Ωστόσο, δύο μέρες μετά, η Γερμανική Πρεσβεία στην Αθήνα παίρνει ένα σημείωμα, το οποίο ισχυρίζεται πως ο Μακρίδης δολοφονήθηκε. Το σημείωμα υπογράφουν «οι Έλληνες του '50». Στην αρχή όλοι το θεωρούν ως ένα κακόγουστο αστείο, εκτός από τον αστυνόμο Χαρίτο. Όταν «οι Έλληνες του '50» αρχίζουν να δολοφονούν, τότε οι υποψίες του Χαρίτου επαληθεύονται.
Ποιοι είναι αυτοί «οι Έλληνες του '50», που σήμερα θα πρέπει να κοντεύουν τα ενενήντα;
Ο Χαρίτος προσπαθεί να λύσει το μυστήριο σε μια Αθήνα υπό κατάρρευση, ενώ, την ίδια στιγμή, η Κατερίνα, η κόρη του, δέχεται επίθεση των χρυσαυγιτών, που τη στέλνει στο νοσοκομείο.
Το "Τίτλοι Τέλους" είναι ο επίλογος της «Τριλογίας της Κρίσεως».

Κριτικές

Έχει δίκιο ο κ Καραγεωργίου στην παραραπανω κριτική του. Η προχειρότητα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του βιβλίου. Σε όλο το έργο ο κ Μάρκαρης μας παρουσιάζει ως όπλο φετίχ της οργάνωσης το Σμιθ γουεσον 0.38 Βίκτορι. Η έρευνα βασίζεται στους κάλυκες που απορρίπτονται από το όπλο κατα τις εκτελέσεις. Τέτοιο πράγμα στην πραγματικότητα είναι αδύνατο να συμβεί αφού το όπλο είναι περίστροφο και οι κάλυκες δεν απορρίπτονται κατα τη βολή αλλά κατόπιν αυτής όταν ο χειριστής απογεμίζει το όπλο. Συμπέρασμα: κάλυκες στο χώρο των εκτελέσεων θα υπηρχαν μονο αν σκόπιμα απογέμιζε στο χώρο ο εκτελεστής για να γνωστοποιήσει την ταυτότητα του όπλου στην αστυνομία πράγμα που δεν αναφέρεται πουθενα στο κείμενό. Συνεπώς ο συγραφεας ουτε για τον τρόπο λειτουργίας του όπλου του εγκλήματος δε φρόντισε ή δεν πρόλαβε να ενημερωθεί.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΤΡΙΛΟΓΙΑΣ (!) ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ. ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΧΩΡΙΣ ΝΕΥΡΟ ΚΑΙ ΣΦΙΧΤΗ ΠΛΟΚΗ, ΜΕ ΑΧΡΩΜΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΤΟΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ, ΑΦΕΛΕΙΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΚΟΙΝΟΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΑΔΕΞΙΕΣ ΚΑΙ ΑΦΕΛΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΟΥΣΑΝ ΚΩΜΙΚΕΣ. ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΒΡΙΘΕ ΛΑΘΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΩΝ. ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΛΛΑΖΑΝ ΚΑΘΩΣ ΠΡΟΧΩΡΟΥΣΑΝ ΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ, Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΔΕΝ ΕΜΠΑΙΝΕ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΠΛΟΚΗΣ ΤΟΥ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙ ΣΕ ΚΩΜΙΚΕΣ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ. ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΕΝΕΣ ΓΑΣΤΡΙΜΑΡΓΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΜΙΜΟΥΝΤΑΙ ΑΤΣΑΛΑ ΤΟΝ ΚΑΜΙΛΕΡΙ. ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΣΕ ΔΥΟ ΝΥΧΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΦΤΑΣΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΘΗΚΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ? ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕ, ΟΜΩΣ ΟΣΟΙ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΜΑΡΚΑΡΗ.
Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!