Θεωρία της Δικαιοσύνης

Έκπτωση
40%
Τιμή Εκδότη: 35.67
21.40
Τιμή Πρωτοπορίας
+
121427
Συγγραφέας: Ρωλς, Τζων
Εκδόσεις: Πόλις
Σελίδες:696
Επιμελητής:ΤΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
Ημερομηνία Έκδοσης:01/01/2006
ISBN:9789608132139
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Άμεσα διαθέσιμο
Θεσσαλονίκη:
Περιορισμένη διαθεσιμότητα
Πάτρα:
Περιορισμένη διαθεσιμότητα

Περιγραφή


Οι γνωστοί ήρωες του Τριβιζά και πάλι μαζί σας σε ένα ξέφρενο ταξίδι στη φαντασία και την περιπέτεια. Σε αυτό το τρίτο ταξίδι του Πίκου Απίκου τα φρούτα και τα λαχανικά της Φρουτοπίας ετοιμάζονται να στείλουν ένα σέλινο στη σελήνη, χωρίς να υποψιάζονται ότι όλα όσα έχουν περάσει μέχρι τώρα ωχριούν μπροστά σε ένα νέο θανάσιμο κίνδυνο που τα απειλεί, μια νέα φοβερή δοκιμασία που τα περιμένει.Συχνά, περισσότερο ή λιγότερο δικαιολογημένα, επικρίνουμε τον τρόπο οργάνωσης της κοινωνίας μας. Αν ήταν όμως να ταξιδέψουμε σε μια νέα χώρα και να ιδρύσουμε εκεί μια νέα πολιτεία, αν ήταν στο χέρι μας να διαμορφώσουμε τις βάσεις πάνω στις οποίες θα οργανώναμε τη νέα μας πολιτεία, πώς και τι θα αποφασίζαμε;
Ο Τζων Ρολς δίνει μια ρωμαλέα φιλοσοφική έκφραση και υποστήριξη στο αίτημα μιας ελεύθερης, δίκαιης αλλά και πολιτικά βιώσιμης κοινωνίας. Ιστορικά ίσως να είναι μάλιστα ο πρώτος φιλόσοφος που επιχειρεί να συγκεράσει και τα τρία αυτά αιτήματα. Ο συγκερασμός αυτός -θα μπορούσαμε να τον διαβάσουμε και σαν μια προσπάθεια εναρμόνισης της ηθικής με την πολιτική- οδηγεί σε μια νέα τροπή της φιλελεύθερης παράδοσης και ίσως να εξηγεί την επικράτηση της παράδοσης αυτής ως κυρίαρχου ηθικοπολιτικού παραδείγματος.
Με τη "Θεωρία της Δικαιοσύνης" ο Ρολς προσπάθησε να δείξει ότι είναι μέχρι σ' έναν βαθμό στο χέρι μας να υπερβούμε έλλογα τους φυσικούς και κοινωνικούς μας προκαθορισμούς· ότι μπορούμε εύλογα να το προσδοκούμε, ότι είναι εφικτό και ότι έχουμε κάθε δικαίωμα να το προσδοκούμε, εφόσον το επιθυμούμε.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!