Θέατρο 1941-1946

Θεατρικές παραστάσεις με αφορμή ένα χειρόγραφο εποχής
299640
Συγγραφέας: Πατέρας, Χαρίλαος
Εκδόσεις: Συλλογές
Σελίδες:100
Ημερομηνία Έκδοσης:01/01/2007
ISBN:9789607463975
Θέμα:Θέατρο


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Περιγραφή

Για τη δημιουργία αυτής της συλλογής "φταίνε" μερικά χειρόγραφα από το φωτογραφικό αρχείο του περιοδικού "συλλογές".

Σ' αυτό, ο ανώνυμος θεατρόφιλος καταγράφει τις θεατρικές παραστάσεις, που πραγματοποιήθηκαν στο διάστημα 1941 μέχρι τα μέσα του 1946 περίπου. Η καταγραφή τους περιλαμβάνει: όνομα συγγραφέα του έργου, τίτλο, είδος (κωμωδία, δράμα, οπερέτα κ.λ.π.), θέατρο που παίχτηκε, χρονολογία, θίασο, πρωταγωνιστές και τέλος σκηνοθεσία ή σκηνογραφία. [...]

Πιστεύω ότι πρόκειται για μια απλή, ανθρώπινη, συλλογή, με πολύ εύρος σε τεκμήρια και πληροφορίες και ευχάριστη κατά την άποψή μου, που μπορεί να μην συμπληρώνεται εύκολα, αλλά είναι ικανή να σε μεταφέρει στο "πνεύμα" (θεατρικό ή γενικά κοινωνικό) της εποχής, με πολλούς τρόπους, όπως με την επικαιρότητα και την αναγκαιότητα του περιεχομένου των παραστάσεων. Φυσικά ο συλλέκτης, μπορεί να διαλέξει μια άλλη χρονική περίοδο δεμένη με κάποιο άλλο γεγονός, όπως για παράδειγμα: περίοδος 4ης Αυγούστου ή 21ης Απριλίου, η κάποια δεκαετία, ή της χρονιάς που γεννήθηκε κ.λπ.

Στη συνέχεια κάνω, σε μεγάλο μέγεθος (όχι πλήρη φυσικά) μια χρονολογική καταγραφή των θεατρικών παραστάσεων στις οποίες δίνω και ένα αριθμό (χρονολογία συν αριθμητική σειρά). Ακόμα δίνω μερικές επί μέρους καταγραφές, ενδεικτικές επίσης και χωρίς πληρότητα, κατά θέατρο, θίασο, συγγραφέα, είδος έργου, σκηνοθέτη και πρωταγωνιστών φυσικά.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!