The Aegean World (Ο Κόσμος του Προϊστορικού Αιγαίου)

Οδηγός των Κυκλαδικών, Μινωικών και Μυκηναϊκών συλλογών του Μουσείου Ashmolean Εικόνες:362 (αγγλική έκδοση )
Έκπτωση
25%
Τιμή Εκδότη: 29.00
21.75
Τιμή Πρωτοπορίας
+
380994
Συγγραφέας: Συλλογικό έργο
Εκδόσεις: Καπόν
Σελίδες:176
Επιμελητής:ΓΑΛΑΝΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Ημερομηνία Έκδοσης:03/04/2013
ISBN:9789606878596
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Το μουσείο Ashmolean του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης στεγάζει μία από τις καλύτερες συλλογές τέχνης και αρχαιολογίας στον κόσμο. Ιδιαίτερης μνείας χρήζει η εξαιρετική συλλογή αντικειμένων από το προϊστορικό Αιγαίο – με περισσότερα από 10.000 αντικείμενα από τις Κυκλάδες, τη Μινωική Κρήτη και τη Μυκηναϊκή Ελλάδα, η Αιγαιακή συλλογή του Ashmolean είναι η σημαντικότερη και αξιολογότερη εκτός Ελλάδος.

Η συλλογή αυτή διαμορφώθηκε κυρίως από τον Sir Arthur Evans (1851–1941), ο οποίος ως διευθυντής του μουσείου (1884-1908) κατάφερε να ενισχύσει τις αρχαιολογικές συλλογές και να καταξιώσει διεθνώς το Ashmolean ως ένα από τα σημαντικότερα ερευνητικά κέντρα της αρχαιολογίας. Σήμερα ο Evans είναι περισσότερο γνωστός από τις έρευνες του στην Κρήτη και την ανασκαφή του ανακτόρου στην Κνωσό. Η Αιγαιακή συλλογή του Ashmolean, μαζί με το πλούσιο αρχειακό υλικό που την συνοδεύει, αποτελεί μία πηγή συνεχούς μάθησης και έμπνευσης τόσο για τους ειδικούς ερευνητές όσο και για το ευρύ κοινό.

Το βιβλίο, προϊόν συνεργασίας των εκδόσεων Καπόν και του μουσείου Ashmolean του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, αποτελεί τον πρώτο οδηγό των συλλογών του προϊστορικού Αιγαίου του Ashmolean. Η παρούσα έκδοση είναι πλούσια εικονογραφημένη με περισσότερες από 360 εικόνες, σχέδια, χάρτες και κατόψεις. Τα επιμέρους κεφάλαια του βιβλίου, γραμμένα από καταξιωμένους ερευνητές, εισάγουν τον αναγνώστη στην αρχαιολόγια και την τέχνη του προϊστορικού Αιγαίου: από τις Κυκλάδες, την Μινωική Κρήτη και την Μυκηναϊκή Ελλάδα μέχρι τις πρώιμες Αιγαιακές γραφές, τις σφραγίδες, τα δακτυλίδια και τα σφραγίσματα του προϊστορικού Αιγαίου. Την έκδοση του καλαίσθητου αυτού τόμου έχει επιμεληθεί ο Δρ Γιάννης Γαλανάκης, Λέκτορας της Ελληνικής Προϊστορίας στο Τμήμα Κλασικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Καίμπριτζ.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!