Αυτόματος πολυτονιστής

Έκπτωση
10%
115152
Συγγραφέας: Τελίδης, Ιωάννης
Εκδόσεις: Ματζέντα
Ημερομηνία Έκδοσης:1/1/2001
Θέμα:Software


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Κυκλοφόρησε ο νέος Αυτόματος Πολυτονιστής από την ΜΑΤΖΕΝΤΑ. Το νέο αυτό προϊόν λογισμικού αποτελεί ουσιαστικό βοήθημα για τους επαγγελματίες, οι οποίοι ασχολούνται με την τυπογραφία και τις εκδόσεις αλλά και για τους ιδιώτες, οι οποίοι από επαγγελματικό ή προσωπικό ενδιαφέρον επιθυμούν να γράφουν και να τυπώνουν ελληνικά πολυτονικά κείμενα.Δίνοντας στον Αυτόματο Πολυτονιστή ένα μονοτονικό κείμενο το μετατρέπει σε πολυτονικό, χωρίς να απαιτείται η γνώση των κανόνων τονισμού των λέξεων. Με αυτόν τον τρόπο κανείς μπορεί ακόμη και να μάθει από τον Αυτόματο Πολυτονιστή τους κανόνες του πολυτονικού συστήματος.Αν ήδη γνωρίζετε τους κανόνες τονισμού, κερδίζετε χρόνο γράφοντας το κείμενο στο μονοτονικό και μετατρέποντάς το αυτόματα. Λόγω των πολλών και διαφορετικών πνευμάτων, τόνων αλλά και των συνδυασμών τους, οι οποίοι χρησιμοποιούνται στο πολυτονικό, ο χρόνος πληκτρολόγησης είναι σημαντικά μεγαλύτερος από αυτόν που απαιτείται για το μονοτονικό σύστημα. Έτσι ο Αυτόματος Πολυτονιστής μειώνει τον χρόνο δακτυλογράφησης στο ελάχιστο.Χαρακτηριστικά του Αυτόματου Πολυτονιστή:Ταχύτητα. Ο τονισμός των μονοτονικών κειμένων γίνεται γρήγορα κατά παραγράφους.

Παρέμβαση χρήστη. Το πρόγραμμα μπορεί να ρωτά για λέξεις που τονίζονται με διαφορετικούς τρόπους (το ίδιο σωστά) ώστε στη συγκεκριμένη περίπτωση να επιλεγεί ο ορθός τονισμός. Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι κατά την ερώτηση εμφανίζεται και η γραμματικοσυντακτική τεκμηρίωση όλων των εναλλακτικών τρόπων τονισμού.

Είσοδος από Γουόρντ. Μπορείτε να εισάγετε κείμενα γραμμένα στον επεξεργαστή κειμένων Γουόρντ 97 ή 2000.

Έξοδος στο Γουόρντ. Το πολυτονισμένο αποτέλεσμα μπορεί να εξαχθεί απ ευθείας σε έγγραφο του επεξεργαστή κειμένων Γουόρντ 97 ή 2000.

Αρχείο ειδικών λέξεων. Όσες λέξεις δεν τονίζονται με τον τρόπο που επιθυμείτε, μπορείτε να τις προσθέσετε σε ειδική λίστα, ώστε ο Αυτόματος Πολυτονιστής να τις τονίσει ακριβώς όπως θα ορίσετε.

Πολυτονισμός εναλλάσσοντας τη γλώσσα. Μπορείτε να πολυτονίζετε εναλλάσσοντας τις μορφές της γλώσσας (Αρχαία / Νέα) για τα μεικτά κείμενα, στα οποία άλλοτε θέλετε δυϊκό αριθμό, υπογεγραμμένη και βαρεία και άλλοτε όχι.

Τεκμηρίωση του τρόπου πολυτονισμού. Μπορείτε να έχετε τεκμηρίωση του πολυτονισμού κάθε λέξης: γιατί τονίστηκε με τον τρόπο που τονίστηκε, καθώς και αναφορά της σχετικής βιβλιογραφίας στην οποία βασίστηκε το πρόγραμμα, σε επίπεδο συγγράμματος, σελίδας και παραγράφου.

Εξαγωγή του πολυτονισμένου κειμένου σε άλλα πολυτονικά συστήματα. Μπορείτε να εξάγετε το παραγόμενο πολυτονικό κείμενο για επεξεργασία σε λειτουργικό σύστημα τύπου Αππλ Μάκιντος ή σε Γουίντοους, αλλά και με προγράμματα που δεν υποστηρίζουν την τεχνολογία Γιουνικόουντ. Για το σκοπό αυτό στο πακέτο περιέχονται και 4 οικογένειες πολυτονικών γραμματοσειρών για τέτοια χρήση.

Βοηθός Διορθωτή. Ο Βοηθός Διορθωτή θα γίνει ένας πολύτιμος συνεργάτης για την εύκολη και γρήγορη επιμέλεια των πολυτονισμένων κειμένων. Σας εμφανίζει τις λέξεις σε ένα κείμενο, μαζί με στατιστικά στοιχεία για τη συχνότητα εμφάνισής τους και έτσι μπορείτε να ελέγξετε κάθε λέξη μία φορά μόνο χωρίς να διαβάζετε και να ελέγχετε τις ίδιες λέξεις όταν επαναλαμβάνονται. Επίσης για τη διευκόλυνσή σας, εκτυπώνει μία ειδική σελίδα για επιμέλεια κειμένου.

Εμφάνιση λίστας με τις λέξεις που τονίστηκαν αλγοριθμικά μόνο. Κατά τη μετατροπή, κάποιες λέξεις ανευρίσκονται στο αρχείο λέξεων και κάποιες τονίζονται αλγοριθμικά. Όσες ανευρίσκονται στο αρχείο, τονίζονται 100% επιτυχώς. Τις λέξεις που τονίζονται αλγοριθμικά, ο Αυτόματος Πολυτονιστής τις εμφανίζει για να ελέγξετε μόνο αυτές και να κερδίσετε χρόνο στην επιμέλεια (αυτό δεν σημαίνει, σύμφωνα πάντοτε με την κατασκευάστρια εταιρεία, ότι αυτές οι λέξεις είναι τονισμένες λάθος).
Συγγραφέας:
Τελίδης, Ιωάννης
Εκδότης:
Ματζέντα
ISBN:
9780008497972
Ημερομηνία Έκδοσης:
1/1/2001

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!