Γαλαξείδι: Άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών

Έκπτωση
10%
Τιμή Εκδότη: 33.00
29.70
Τιμή Πρωτοπορίας
+
500522
Εκδόσεις: HVNT
Ημερομηνία Έκδοσης:01/01/2019
ISBN:9786188264977
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Ιστορική και πολιτιστική έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελληνική Γραμματεία. Είναι ένα έργο μοναδικό, που αναδεικνύει τον κόσμο του πνεύματος και του πολιτισμού, αλλά και του καλλιτεχνικού ταλέντου σημαντικών ανθρώπων της γαλάζιας "Πολιτείας" του Γαλαξειδίου, μιας σημαντικής ιστορικής κωμόπολης της Φωκίδας.

Πρόκειται για μια σημαντική εργογραφία, η οποία διαιρείται σε δύο μέρη.

Στο Πρώτο Μέρος καταγράφονται η ζωή και το έργο εκατόν είκοσι πέντε (125) ιστοριοδιφών, συγγραφέων λογοτεχνικών και επιστημονικών βιβλίων, καθώς και ποιητών, που γεννήθηκαν στην κωμόπολη του Γαλαξειδίου ή κατάγονται από αυτήν, ή τέλος εργάστηκαν ή έζησαν εκεί. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται ο ιερομόναχος Ευθύμιος ο Πενταγιώτης, ο μεσαιωνοδίφης Κωνσταντ?νος Σάθας, ο συγγραφέας Δεδούσης Χαρδαβέλλας, η συγγραφέας, ποιήτρια και στιχουργός Κωστούλα Μητροπούλου και η συγγραφέας Εύα Βλάμη - Λεκατσά. Επίσης, έχουν καταχωρηθεί εξήντα τέσσερεις (64) Γαλαξειδιώτες πνευματικοί άνθρωποι, οι οποίοι έχουν γράψει και δημοσιεύσει σε λογοτεχνικά ή φιλολογικά περιοδικά και σε εφημερίδες λογοτεχνικά, λαογραφικά, ιστορικά και πολιτιστικά κείμενα, καθώς και ποιήματα.

Στο Δεύτερο Μέρος καταγράφονται η ζωή και το έργο ογδόντα ενός (81) Γαλαξειδιωτών που ασχολήθηκαν με τη ζωγραφική, την αγιογραφία, τη ξυλο-γλυπτική, τη γλυπτική και την κεραμική. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνεται ο γνωστός στην Ελλάδα και στο εξωτερικό Σπύρος Βασιλείου. Επίσης, έχουν καταχωρηθεί οι Γαλαξειδιώτες που συνδέονται με το θέατρο, τον κινηματογράφο, τη μουσική και την φωτογραφική τέχνη. Μεταξύ των τελευταίων συμπεριλαμβάνεται ο σκηνοθέτης και δάσκαλος Δημήτριος Ροντήρης.

Είναι σπουδαίο έργο για τους φιλίστορες και τους ερευνητές, αλλά και χρήσιμο εργαλείο για τους μαθητές της Μέσης Εκπαίδευσης και ιδιαίτερα για τους φοιτητές των φιλολογικών πανεπιστημιακών σχολών.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!