Η μυστική ιστορία

Έκπτωση
40%
Τιμή Εκδότη: 9.90
5.94
Τιμή Πρωτοπορίας
Υπάρχει και μεταχειρισμένο με €3.96
+
39274
Συγγραφέας: Ταρτ, Ντόνα
Σελίδες:642
Ημερομηνία Έκδοσης:1/1/1995
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Ο Ρίτσαρντ Παπέν είναι μέλος μιας ομάδας πέντε φοιτητών που επιλέγονται από ένα χαρισματικόκαθηγητή για να μελετήσουν τον κόσμο της διανόησης. Περνούν όλοι μαζί τα Σαββατοκύριακασε ένα παλιό εξοχικό, διαβάζοντας και συζητώντας για θέματα που αφορούν τον κόσμο της γνώσης-από τους αρχαίους Έλληνες συγγραφείς μέχρι τους σύγχρονους στοχαστές και καλλιτέχνες- αλλάκαι για καθημερινά ζητήματα. Ο Ρίτσαρντ, χωρίς να γνωρίζει το έγκλημα που διαπράττεται,γοητεύεται από την καινούρια συντροφιά του. Όταν όμως κερδίζει την εμπιστοσύνη τους, τουτο εκμυστηρεύονται και τον πείθουν σιγά σιγά για την αναγκαιότητά του: ο δολοφονημένοςσυμμαθητής και φίλος τους απειλούσε να αποκαλύψει το μυστικό τους, υπονομεύοντας έτσιτο μέλλον τους. Πρόκειται για ένα αφάνταστα ελκυστικό βιβλίο. Είναι ένα χρονικό εξαπάτησηςκαι συνενοχής, αθωότητας που σιγά σιγά μολύνεται από τον εγωκεντρισμό και την ηθική έπαρση·μια ιστορία ενοχής και ευθύνης. Η συγγραφέας Ντόνα Ταρτ, με την έξοχη αφηγηματική γραφήτης, τον πλούτο των ιδεών και της γλώσσας, καθιερώνεται ως εξαιρετικά προικισμένημυθιστοριογράφος.
Συγγραφέας:
Ταρτ, Ντόνα
Εκδότης:
Λιβάνης - Νέα Σύνορα
Σελίδες:
642
ISBN:
9789602364802
Μεταφραστής:
Παρίση, Σάντυ
Ημερομηνία Έκδοσης:
1/1/1995

Μέτριο

Πρόκειται για ένα ευκολοδιάβαστο μυθιστόρημα το οποίο έχει πλοκή και ρέει πολύ γρήγορα - αν και μεγάλο σε μέγεθος.
Η συγγραφέας εξασφαλίζει αστυνομική σχεδόν πλοκή και ελκυστικές περιγραφές. Εικόνες κάλους σχηματίζονται στο μυαλό του αναγνώστη και χρησιμοποιείται μεγάλος όγκος λέξεων. Η αφηγηματική γραφή είναι αναμφισβήτητη.
Όμως παρ όλα αυτά όλα είναι ρηχές περιγραφές. Το μυθιστόρημα δεν έχει να παρουσιάσει τίποτα στο κόσμο των ιδεών και της φιλοσοφία της ζωής. Δεν σου μένει τίποτα ως ηθικό δίδαγμα ή ως στάση ζωής.
Είναι η καλή αμερικάνικη ρηχή περιγραφή.Δεν μπορεί να συγκριθεί με ανάλογα αριστουργήματα της Ευρώπης. Δεν την χαρακτηρίζω ως κλασσική συγγραφέα.
Τελικά πολύς χρόνος για την ευχαρίστηση της ανάγνωσης και μόνο.
Αξίζει; Νομίζω μάλλον όχι.

Το βιβλίο σε καθηλώνει! Ολοκληρωμένη σκιαγράφηση πολύπλοκων χαρακτήρων. Πλούσιο λεξιλόγιο, άψογη μετάφραση, εκπληκτικές περιγραφές καταστάσεων, προσώπων και ψυχισμών, που δεν κουράζουν. Το ακριβώς αντίθετο από τον "Μικρό Φίλο" της ίδιας συγγραφέα!
Γράψτε μια κριτική