Τ΄αχνάρια των ξυπόλυτων ποδιών

Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 19.90
13.93
Τιμή Πρωτοπορίας
Υπάρχει και μεταχειρισμένο με €8.50
+
354477
Συγγραφέας: Θεοδωρίδου, Σόφη
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Σελίδες:558
Ημερομηνία Έκδοσης:01/03/2012
ISBN:9789604965052
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή


Προσφυγικά Σαλονίκης· την ορφάνια του μικρού Θεμιστοκλή απαλύνουν ξένα, ευλογημένα χέρια, όμως αγκάθι απομένει μέσα του η άγνωστη καταγωγή του. Εμφύλιος, Σκρα· τα μελλούμενα απ’ τα χείλη μιας γυναίκας τον οδηγούν στην Τήνο, στον μεγάλο έρωτα και στον μεγάλο πόνο.


Ο Θεμιστοκλής, με τον νεογέννητο γιο του, Άλκη, ψάχνει τρόπο και τόπο να στεγάσει τη δυστυχία τους. Θα τους υποδεχτεί η ταραγμένη Αθήνα του ’50 κι αργότερα μια παράξενη επαρχιακή κωμόπολη, η Επίκληρος. Από το σπίτι της φιλόξενης Μικρασιάτισσας Λένας θα βρεθούν σ’ εκείνο της μελαγχολικής Ελένης, και από την άδολη προσφορά θα οδηγηθούν στον τόπο όπου ένας ιδιότυπος ρατσισμός θα τους πληγώσει, δημιουργώντας δυνατές φιλίες και αβυσσαλέα μίση.


Καθώς τα χρόνια κυλούν, ο Θεμιστοκλής και ο συγκλονιστικός Άλκης, η Ελένη, η Ερατώ και η Θάλεια θα βρεθούν μπλεγμένοι στο γαϊτανάκι του πόνου, του έρωτα και του μίσους, και θα βιώσουν τα όρια της προσφοράς και της θυσίας.


Άνθρωποι χτυπημένοι από τη μοίρα και τη ζωή αφήνουν τ’ αχνάρια τους σε μια Ελλάδα που πληγώνεται και πληγώνει, αναζητώντας ταυτότητα και ευτυχία.

Κριτικές

Ένα ακόμα εξαιρετικό βιβλίο της κας Θεοδωρίδου έφτασε στο τέλος του!Τα συναισθήματα που μου άφησε ανάμικτα: ενθουσιασμός, χαρά, λύπη, αγωνία για τα παθήματα των ηρώων του, μα το κυριότερο συγκίνηση που βγαίνει αβίαστα χάρη στην αφηγηματική δεινότητα της συγγραφέως!Κάθε βιβλίο της είναι εγγύηση ότι ο/η αναγνώστης/τρια θα περάσει από τον έλεο και το φόβο στην κάθαρση μαζί με τους χάρτινους ήρωες!Το βιβλίο διατρέχει μια περίοδο 50 χρόνων (από το 1922 έως το τέλος του 1975) και μαζί με τη ζωή των ηρώων ο αναγνώστης γίνεται γνώστης και κοινωνός των γεγονότων αυτής της συνταρακτικής περιόδου!Πρόκειται για ένα εξαιρετικό κοινωνικό μυθιστόρημα που προτείνω ανεπιφύλακτα!Διαβάστε το!

Προσωπικά το καλύτερό της. Μια εξαίσια μίξη μυθιστοριογραφίας, ιστορίας, πολιτικής και αντιρατσισμού. Ο νεοέλληνας που δεν έχει ιδέα απο ιστορία, γι αυτό και κατέντησε την Ελλάδα σε αυτά τα χάλια, πρέπει να διαβάζει τέτοια βιβλία.
Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!