Τα πολύτιμα σκουπίδια του κυρίου Νο

329138
Συγγραφέας: Μπουλώτης, Χρήστος
Σελίδες:40
Εικονογράφος:ΠΑΠΑΤΣΑΡΟΥΧΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Ημερομηνία Έκδοσης:01/01/2010
ISBN:9789601905594


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Περιγραφή


Όταν ο ζωγράφος κύριος Νο φτάνει στην πόλη με τους δύο λόφους, αντικρίζει με θυμό και απογοήτευση κάτι αναπάντεχο: οι λόφοι της άλλοτε όμορφης πόλης έχουν γίνει δεκατέσσερις από τα σκουπίδια, ενώ δεν υπάρχει πουθενά ούτε μια μικρή πινελιά πράσινο. Ένα μικρό κορίτσι τού διηγείται τη θλιβερή ιστορία της πόλης του. Το κακό ξεκίνησε όταν ο σκληρός και άπληστος κύριος Γκρρ έπεισε τους κατοίκους να ξοδεύουν και να ψωνίζουν. Έτσι με τα χρόνια δημιουργήθηκαν σωροί από άχρηστα πράγματα.

Με συμμάχους τη φαντασία και την πρακτικότητά του, αλλά και τη βοήθεια του κοριτσιού και των άλλων παιδιών της πόλης, ο κύριος Νο βάζει μπρος το μυστικό σχέδιό του, που θα ξυπνήσει τη νοσταλγία των ανθρώπων για την παλιά ζωή τους και θα μετατρέψει τα σκουπίδια σε πολύτιμα πράγματα.

Μαθήματα ζωής, οικολογίας και ανακύκλωσης με υλικά παραμυθένια, από έναν παραμυθολόγο, το βραβευμένο συγγραφέα Χρήστο Μπουλώτη, κι έναν ξεχωριστό εικονογράφο, τον επίσης βραβευμένο και καταξιωμένο Βασίλη Παπατσαρούχα, συγκεντρώνονται σε μία ξεχωριστή έκδοση για παιδιά αλλά και ενήλικες από τις εκδόσεις "Ελληνικά Γράμματα".

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!