Σύντροφοι: Η παγκόσμια ιστορία του κομουνισμού

Η παγκόσμια ιστορία του κομουνισμού
Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 28.23
19.76
Τιμή Πρωτοπορίας
+
310855
Συγγραφέας: Service, Robert
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Σελίδες:646
Μεταφραστής:ΧΑΤΖΗ ΑΘΗΝΑ
Ημερομηνία Έκδοσης:01/10/2008
ISBN:9789604534449
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή


Έχουν περάσει σχεδόν δύο δεκαετίες από την κατάρρευση του κομμουνισμού στην Ανατολική Ευρώπη και την ΕΣΣΔ. Ο Ρόμπερτ Σέρβις, ένας από τους καλύτερους ιστορικούς επί της σύγχρονης Ρωσίας, εξετάζει την πορεία του κομμουνισμού παγκοσμίως. Βασισμένος σε πλήθος πηγών, προσφέρει μια ανθρώπινη οπτική της Ιστορίας αλλά και μια σφαιρική ανάλυση.
Το βιβλίο κινείται από τον Μαρξ και τον Λένιν μέχρι τον Μάο και τον Κάστρο, παρουσιάζοντας ζωντανά τα πορτρέτα των πρωταγωνιστών και τα γεγονότα που έπαιξαν αποφασιστικό ρόλο στην ιστορία του κομμουνισμού. Ο Σέρβις αναλύει τις πολιτικές των κομμουνιστικών καθεστώτων αλλά και τις κοινωνικές συνθήκες που οδήγησαν εκατομμύρια ανθρώπους να ασπαστούν τον κομμουνισμό. Υποστηρίζει ότι τα καθεστώτα αυτά μπορούν να επιβιώσουν μόνο αν ακολουθήσουν το λενινιστικό μοντέλο. Μελετά τις κυβερνήσεις στη Γιουγκοσλαβία και την Κούβα, επικεντρώνεται στις επαναστάσεις, όπως στην Ουγγαρία το 1919, και εξετάζει την κομμουνιστική οργάνωση, ιδεολογία και γοητεία.
Καταλήγει στο συμπέρασμα ότι, παρόλο που ο κομμουνισμός στην αρχική του μορφή δεν υφίσταται πλέον, η φτώχεια και η αδικία που κατέστησαν δυνατή την ανάπτυξή του είναι συνθήκες αναντίρρητες και, άρα, ικανές να ευνοήσουν την εμφάνιση στο μέλλον και άλλων πιθανών σωτήρων των λαών. Με σπουδαία γραφή και δομημένη επιχειρηματολογία, το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα συγκλονιστικό μάθημα Ιστορίας, απαραίτητο σε κάθε βιβλιοθήκη.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

Κριτικές

Το βιβλίο αυτό είναι η επιτομή του σπηλαιώδους αντικομμουνισμού!! Τίποτα καινούριο, τίποτα νέο δεν μας προσφέρει, παρά, την γνωστή και χιλιοειπωμένη από το 1945 (την αρχή του ψυχρού πολέμου δηλαδή) και μετά, μαύρη, δυτική προπαγάνδα, φτιαγμένη μέσα στα άδυτα της ΣΙΑ και στα παραρτήματα της- radio Liberty, radio free europe, Voice of America κλπ.

Το βιβλίο είναι μια εκτεταμένη ανασκόπηση της ιστορίας του κομουνισμού σε όλο τον κόσμο. Είναι γραμμένο με βαθιά γνώση, τις απαραίτητες δόσεις λεπτού βρετανικού χιούμορ και διαπνέεται από αντικομουνιστικό πνεύμα δίχως να είναι λιβελλογράφημα. Δεν περιορίζει τη ματιά του μόνο στη δημιουργία της ΕΣΣΔ και την Οκτωβριανή επανάσταση, αλλά περιλαμβάνει και όλες τις υπόλοιπες απόπειρες του κομουνισμού να εγκαθιδρυθεί σε διάφορες χώρες του πλανήτη. Σε όλες τις περιπτώσεις μένει εστιασμένο στα γεγονότα και δεν κάνει καμιά παραχώρηση στις οποιεσδήποτε αγαθές προθέσεις της κομουνιστικής μαρξιστικής λενινιστικής θεωρίας, αλλά στα αποτελέσματα που παρήγαγε αυτή και που ήταν σε όλες τις περιπτώσεις, με ελαφριές αποκλίσεις, σχεδόν πανομοιότυπα : ένα ολοκληρωτικό ανελεύθερο και καταπιεστικό πολιτικοκοινωνικό σύστημα, που επιβλήθηκε παντού και πάντα με τη δύναμη των όπλων και της βίας και παρήγαγε σκληρές πολιτικοστρατιωτικές γραφειοκρατίες, οι οποίες κυριαρχούσαν επί των κοινωνιών ως θεματοφύλακες του κομουνισμού . Πάρα πολύ καλό.
Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!