Συμπεριφορά στο σχολείο

Αξιοποιούμε δυνατότητες, αντιμετωπίζουμε προβλήματα
Έκπτωση
20%
Τιμή Εκδότη: 47.67
38.14
Τιμή Πρωτοπορίας
+
339159
Συγγραφέας: Συλλογικό
Εκδόσεις: Γρηγόρης
Σελίδες:700
Επιμελητής:ΚΟΛΙΑΔΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
Ημερομηνία Έκδοσης:01/01/2017
ISBN:9789606120787
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Περιορισμένη διαθεσιμότητα
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Στο εγχειρίδιο αυτό επιχειρείται συνοπτική αναφορά στο θεωρητικό πλαίσιο των προβλημάτων συμπεριφοράς και προσαρμογής, ενώ παρουσιάζονται διεξοδικά και περιεκτικά οι στρατηγικές και οι τεχνικές ανίχνευσης, πρόληψης και ψυχαπαιδαγωγικής παρέμβασης.



Το βιβλίο χωρίζεται σε 5 μέρη περιλαμβάνει συνολικά 23 κεφάλαια.



Στο 1ο μέρος (3 κεφάλαια), παρουσιάζεται το γενικό θεωρητικό πλαίσιο: Ορισμός, κριτήρια, μορφές προβληματικής συμπεριφοράς.



Στο 2ο μέρος (7 κεφάλαια), αναπτύσσονται τα προγράμματα, οι στρατηγικές και οι τεχνικές που μπορούν να εφαρμοστούν στην αντιμετώπιση των διαφόρων προβλημάτων από τον ίδιο τον εκπαιδευτικό: Λειτουργική ανάλυση της συμπεριφοράς, γνωσιακές τεχνικές, οικοσυστηματική προσέγγιση, ανθρωπιστικές προσεγγίσεις κ.ά.



Στο 3ο μέρος (4 κεφάλαια), καταγράφονται τα εξωτερικευμένα προβλήματα που παρουσιάζουν τα παιδιά και διαταράσσουν τις διαπροσωπικές σχέσεις τους: Ανυπακοή, επιθετικότητα, εκφοβισμός/θυματοποίηση, τηλεοπτική βία.



Στο 4ο μέρος (4 κεφάλαια), καταγράφονται τα εσωτερικευμένα προβλήματα που δεν γίνονται εύκολα αντιληπτά από τον περίγυρο και αφορούν το ίδιο άτομο: Σχολική φοβία, παιδική κακοποίηση, παιδική κατάθλιψη, κοινωνική απομόνωση.



Στο 5ο μέρος (5 κεφάλαια), αναφέρονται οι ειδικές κατηγορίες προβλημάτων τα οποία δεν εντάσσονται στις παραπάνω κατηγορίες, αλλά απασχολούν έντονα την καθημερινή εκπαιδευτική πραγματικότητα: ΔΕΠ-Υ, μαθησιακές δυσκολίες, χαρισματικά παιδιά, πολυανάπηρα άτομα, προβλήματα πολυπολιτισμικής εκπαίδευσης.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!