Σύγχρονες αμπελοοινικές τάσεις

Η πρόκληση της Ηλείας: Επιστημονικό συμπόσιο: Κτήμα Μερκούρη, Καρακοχώρι Ηλείας
Έκπτωση
40%
Τιμή Εκδότη: 15.98
9.59
Τιμή Πρωτοπορίας
+
343207
Συγγραφέας: Συλλογικό
Εκδόσεις: Γαβριηλίδης
Σελίδες:204
Ημερομηνία Έκδοσης:01/06/2011
ISBN:9789603366393
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή


Συγγραφείς: Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος, Βασίλης Σωτηρούδας, Μάριος Δεσύλλας, Κατερίνα Μπινιάρη, Pierre Marie Guillaume, Χαρά Σπινθηροπούλου, Στέφανος Κουνδουράς, Γιάννης Κανάκης, Κυριάκος Κυνηγόπουλος, Τίνα Καλίθρακα, Θανάσης Παρπαρούσης, Πάρις Τσάρτας, Άγγελος Ρούβαλης, Κωνσταντίνος Λαζαράκης, Μανόλης Ν. Σταυρακάκης, Γιώργος ΚοτσερίδηςΤο Κτήμα Μερκούρη παραδίδει σήμερα στον ανήσυχο αναγνώστη έναν τρίτο τόμο πρακτικών με θέμα "Σύγχρονες Αμπελουργικές Τάσεις - Η Πρόκληση της Ηλείας".

Έχει προηγηθεί η έκδοση των πρακτικών δύο άλλων παρόμοιων επιστημονικών συμποσίων, "Η Αμπελοοινική Ιστορία και Αρχαιολογία της ΒΔ Πελοποννήσου" και "Το Αγροτικό Τοπίο", που έτυχαν μιας πολύ θερμής υποδοχής από το αναγνωστικό κοινό.

Ο τρίτος αυτός τόμος είναι το προϊόν των εργασιών του επιστημονικού συμποσίου που οργανώσαμε στις 30 Μαΐου 2009, προσκαλώντας εκλεκτούς επιστήμονες των συναφών κλάδων για να συζητήσουν γύρω από τις σύγχρονες τάσεις του αμπελοοινικού χώρου, συνδέοντας τη συζήτηση, όπου αυτό ήταν δυνατόν, με τις προκλήσεις τους στο παραγωγικό δυναμικό του Νομού Ηλείας.

Μετά από είκοσι περίπου χρόνια ενεργούς και συστηματικής ενασχόλησης με το αμπέλι και το κρασί, και συνεχίζοντας τη μακρόχρονη παράδοση του, το Κτήμα Μερκούρη θεώρησε υποχρέωση του να συνθέσει, με την ευκαιρία ενός επιστημονικού συμποσίου, τη σύγχρονη γνώση και εμπειρία, παραδίδοντας έναν συνεκτικό τόμο πληροφοριών, έγκυρων γνώσεων και απόψεων σε όλους όσοι ασχολούνται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με το δίδυμο "αμπέλι - κρασί".

Σε μια εποχή όπου οι εξελίξεις στην τεχνογνωσία και την τεχνολογία είναι ραγδαίες, επιβάλλοντας καίριες αναθεωρήσεις σε παραδοσιακές αντιλήψεις και πρακτικές, και όπου το ευρύτερο φυσικό, κοινωνικό και εμπορικό περιβάλλον μεταλλάσσεται με έντονους ρυθμούς, η ανάγκη μιας ταυτόχρονα επιστημονικής και διεπαγγελματικής προσέγγισης στα πράγματα του κλάδου αυτού είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους εισηγητές που δέχτηκαν πολύ ευγενικά την πρόσκληση μας, καθώς και όλους όσοι παρακολούθησαν τις εργασίες του συμποσίου. [...]

(από τον πρόλογο του Βασίλη Κανελλακόπουλου)

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!