Ρώσικη Πρωτοπορία 1910-1930. Η Συλλογή Γ. Κωστάκη

Έκπτωση
20%
305043
Συγγραφέας: Συλλογικό
Σελίδες:858
Ημερομηνία Έκδοσης:1/1/1995


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Για να εξασφαλιστεί ένα ικανό ερμηνευτικό πλαίσιο των έργων της ρωσικής πρωτοπορίας με βάση τη Συλλογή Γ. Κωστάκη, ο κατάλογος της έκθεσης σχεδιάστηκε έτσι ώστε, εκτός από την παροχή ιστορικών πληροφοριών για τη γένεση και την εξέλιξη του κινήματος, την πλήρη τεκμηρίωση και το σχολιασμό των εκθεμάτων, να παρουσιαστεί και ο θεωρητικός και κριτικός λόγος που συνδέεται αναπόσπαστα με την καλλιτεχνική πράξη.

Ως προς το ιστορικό μέρος, ο πρώτος τόμος περιλαμβάνει ανάμεσα σε άλλα εισαγωγές στις δέκα ενότητες της έκθεσης που συνέγραψαν ειδικοί μελετητές, οι οποίες αντιστοιχούν σε ισάριθμα κινήματα και θέματα, χωριστές μελέτες για την υποδοχή της ρωσικής πρωτοπορίας στη Σοβιετική Ένωση και στη Δύση, εκτενές χρονολόγιο καλλιτεχνικών και πολιτικών γεγονότων της περιόδου 1905-1934, βιβλιογραφία και εκθεσιογραφία. Η αισθητική προσέγγιση καλύπτεται από επιμέρους αναλύσεις έργων τα οποία επέλεξαν κατά την κρίση τους οι συγγραφείς.

Ο δεύτερος τόμος αφιερώνεται αποκλειστικά σε κείμενα θεωρίας και κριτικής που γράφτηκαν από τους πρωτεργάτες της ρωσικής πρωτοπορίας, καλλιτέχνες επί το πλείστον αλλά και θεωρητικούς, από τις απαρχές του κινήματος μέχρι την επιβολή του δόγματος του σοσιαλιστικού ρεαλισμού, καλύπτει δηλαδή την περίοδο 1908-1934. Περιλαμβάνει μελέτες και πραγματείες, μανιφέστα και διακηρύξεις, κριτικές εκθέσεων και άρθρα πολεμικής, πρακτικά συζητήσεων σε σχολές και ιδρύματα, δημόσια έγγραφα, επιστολές κ.ά.
[...]
(από τον πρόλογο του βιβλίου)
Συγγραφέας:
Συλλογικό
Εκδότης:
Εθνική Πινακοθήκη και Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου
Σελίδες:
858
ISBN:
9780007791002
Ημερομηνία Έκδοσης:
1/1/1995

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 20€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!